Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Ζωές σε κίνδυνο χωρίς την παρακολούθηση δεδομένων

Βρετανία: Ζωές σε κίνδυνο χωρίς την παρακολούθηση δεδομένων

Μεγαλύτερες εξουσίες στις υπηρεσίες ασφαλείας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ζητά η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τερίσα Μέι, προειδοποιώντας ότι τίθενται σε κίνδυνο αθώες ζωές. Η Τ.Μέι είπε ότι οι Αρχές θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αναγκάζει τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να συλλέγουν και να αποθηκεύουν στοιχεία για τις επικοινωνίες μέσω τηλεφωνίας και Διαδικτύου. Στο σχέδιο αντιδρούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες λέγοντας ότι ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα παραβίαζε το δικαίωμα των πολιτών στην ιδιωτική ζωή.

Μεγαλύτερες εξουσίες στις υπηρεσίες ασφαλείας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ζητά η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τερίσα Μέι, προειδοποιώντας ότι τίθενται σε κίνδυνο αθώες ζωές.

Η Τ.Μέι είπε ότι οι Αρχές θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αναγκάζουν τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να συλλέγουν και να αποθηκεύουν στοιχεία για τις επικοινωνίες μέσω τηλεφωνίας και Διαδικτύου.

«Κάθε ημέρα που περνάει χωρίς πρόταση για έναν νόμο περί των δεδομένων για τις επικοινωνίες, οι δυνατότητες τις οποίες έχουν οι άνθρωποι που φροντίζουν να είμαστε ασφαλείς ελαττώνονται και… περισσότεροι άνθρωποι κινδυνεύουν και ναι, εγκλήματα θα μείνουν ατιμώρητα και ζωές αθώων θα διατρέξουν κίνδυνο», τόνισε η Μέι μιλώντας ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η Μέι, στέλεχος του Συντηρητικού κόμματος, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν ανάγκη επειγόντως τις αυξημένες εξουσίες, αλλά οι κομματικές πολιτικές διαφωνίες προσκόπτουν την κύρωση ενός νόμου για να επιλυθεί το ζήτημα.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, το κόμμα το οποίο αποτελεί τον ήσσονα εταίρο στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Τόρις, αντιτίθενται στην προώθηση ενός τέτοιου σχεδίου νόμου, καθώς επιχειρηματολογούν πως θα παραβιαζόταν το δικαίωμα των πολιτών στην ιδιωτική ζωή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024