Χαμηλότερα των 45 δολαρίων η τιμή του πετρελαίου
Το πετρέλαιο διεύρυνε σήμερα Τρίτη τις απώλειες τους κινούμενο κάτω από τα 45 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω εικασιών ότι τα αποθέματα του αμερικανικού αργού πετρελαίου θα αυξηθούν. Tο συμβόλαιο Φεβρουαρίου του αργού πετρελαίου διαμορφώνεται στα 44,49 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας πτώση 3,43%. Ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σουχάιλ Μαζρούι υποστήριξε πως ΟΠΕΚ δεν είναι πλέον σε θέση να προστατεύσει την τιμή του πετρελαίου.
Το πετρέλαιο διεύρυνε σήμερα Τρίτη τις απώλειες τους κινούμενο κάτω από τα 45 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω εικασιών ότι τα αποθέματα του αμερικανικού αργού πετρελαίου θα αυξηθούν.
Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του αργού πετρελαίου διαμορφώνεται στα 44,49 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας πτώση 3,43%.
Η υποχώρηση των τιμών του «μαύρου χρυσού» σχολιάσθηκε από τον υπουργό Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σουχάιλ Μαζρούι ο οποίος υποστήριξε πως ΟΠΕΚ δεν είναι πλέον σε θέση να προστατεύσει την τιμή του πετρελαίου.
Απευθυνόμενος σε φόρουμ της πετρελαϊκής βιομηχανίας στο Αμπού Ντάμπι, ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι είναι αναγκαίος ο έλεγχος της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου, που ωθεί προς τα κάτω τις τιμές του αργού.
«Δεν είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να προστατεύουμε το επίπεδο των τιμών. Αντιμετωπίζουμε υπερπαραγωγή πετρελαίου που αφορά κυρίως το σχιστολιθικό πετρέλαιο και αυτό πρέπει να διορθωθεί», είπε ο Σουχάιλ Μαχρούι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αθηνά Οικονομάκου: «Είχα μάθει σε σχέσεις κακοποιητικές, δεν ήξερα τι θα πει η αληθινή αγάπη»
- LIVE: Λεβερκούζεν – Ζανκτ Πάουλι
- Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να σπάσει τα ταμπού – Να αναλάβει την ευθύνη για την άμυνά της
- Οι οπαδοί του Ηρακλή σήκωσαν το πανό της χρονιάς στο ματς με τον Ολυμπιακό! (pics)
- AI: Δραματική προειδοποίηση ότι σε 18 μήνες θα έχει αντικαταστήσει τα «λευκά κολάρα»
- ΕΕ: Η ταξιδιωτική βιομηχανία φοβάται πλήγμα στην καλοκαιρινή σεζόν από τους νέους βιομετρικούς ελέγχους στα σύνορα

