Τρίτη 19 Μαϊου 2026
weather-icon 17o
“Je Suis Charlie‬” φωνάζει και ο ιδρυτής του Facebook

“Je Suis Charlie‬” φωνάζει και ο ιδρυτής του Facebook

Με αφορμή την επίθεση εναντίον των γραφείων του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo με αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων, ο ιδρυτής του μεγαλύτερου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης ενώνει την φωνή του με όσους φώναξαν "Je Suis Charlie". Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δεσμεύτηκε να παραμείνει το Facebook ένα μέσο στο οποίο θα μπορεί κανείς να εκφράζεται ελεύθερα -ακόμα και προσβλητικά- χωρίς τον φόβο της βίας. Μάλιστα, ο ίδιος κατέθεσε την εμπειρία του από τον εξτρεμισμό.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Με αφορμή την επίθεση εναντίον των γραφείων του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo με αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων, ο ιδρυτής του μεγαλύτερου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης ενώνει την φωνή του με όσους φώναξαν Je Suis Charlie. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δεσμεύτηκε να παραμείνει το Facebook ένα μέσο στο οποίο θα μπορεί κανείς να εκφράζεται ελεύθερα -ακόμα και προσβλητικά- χωρίς τον φόβο της βίας.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανάρτησε το σχετικό post στην σελίδα του στο Facebook, προσθέτοντας την άποψή του στην συζήτηση γύρω από το σύνθημα #‎JeSuisCharlie‬ Η ανάρτηση του νεαρού Μαρκ κοινοποιήθηκε περισσότερες από 45 χιλιάδες φορές από τις 8 Ιανουαρίου και δέχτηκε περισσότερα από 430 χιλιάδες Like.

Το post του Ζάκερμπεργκ ξεκινά με μια αναφορά που τον αφορά προσωπικά: Πριν από μερικά χρόνια, ένας εξτρεμιστής στο Πακιστάν ζήτησε να καταδικαστώ σε θάνατο επειδή θεώρησε προσβλητικό περιεχόμενο στο Facebook σχετικό με τον Μωάμεθ. Ορθώσαμε το ανάστημά μας επειδή η πολυφωνία -ακόμα και όταν περιλαμβάνει προσβολές- μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο και πιο ενδιαφέρον, έγραψε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Παρεμπιπτόντως, το Πακιστάν είχε εμποδίσει την πρόσβαση στο Facebook το 2010 με αφορμή έναν διαγωνισμό με θέμα την απεικόνιση του Μωάμεθ -κάτι το οποίο θεωρείται βλάσφημο σε πολλές μουσουλμανικές κοινότητες. Η απαγόρευση σταμάτησε αφού η υπηρεσία απέτρεψε την πρόσβαση στο δυνητικά προσβλητικό περιεχόμενο για τους χρήστες από το Πακιστάν.

Σύμφωνα με την πρώτη εξαμηνιαία δημόσια αναφορά του Facebook για το 2014, αυξήθηκαν κατά 19% τα αιτήματα που δέχτηκε από κυβερνητικούς αξιωματούχους ανά τον κόσμο για περιορισμό της πρόσβασης σε περιεχόμενο από το κοινωνικό δίκτυο.

Διαβάστε επίσης:

In.gr Τεχνολογία

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 19 Μαϊου 2026
Cookies