Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σαμαράς: Σε αυτές τις εκλογές αντιπαρατίθεται η ανάπτυξη με το αδιέξοδο

Οι εκλογές έχουν να κάνουν με δύο διαφορετικούς κόσμους. Ο ένας είναι ο κόσμος της ανάπτυξης και της σοβαρότητας, ο άλλος είναι ο δρόμος ιδεών και πολιτικών που δεν οδηγούν πουθενά, δήλωσε ο πρωθυπουργός από τους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από όπου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ήπειρο. Το απόγευμα κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στα Ιωάννινα.

«Εμείς δεν θα γονατίσουμε. Δεν έγιναν όλες αυτές οι θυσίες του ελληνικού λαού, για να σταματήσουμε τώρα. Είμαστε στο τέρμα αυτής της διαδρομής. Θα το ξεπεράσουμε και θα μπούμε στη μεγάλη πια λεωφόρο της ανάπτυξης που ανοίγει η Ευρώπη για μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το δημαρχείο της ακριτική πόλης των Φιλιατών Θεσπρωτίας, απ’ όπου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ήπειρο, τη Δευτέρα.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι «οι εκλογές έχουν να κάνουν με δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους που έχει να επιλέξει κανείς. Ο ένας είναι ο κόσμος της ανάπτυξης, της σοβαρότητας, είναι ο κόσμος ο οποίος προσφέρει σταθερότητα στον τόπο. Είναι ο κόσμος, ο οποίος χθες στο Παρίσι κατάλαβε άλλα, ιδιαίτερα, καινούργια προβλήματα, τα οποία έχουν προστεθεί στα πολύ μεγάλα προβλήματα.

» Και από την άλλη, έχεις έναν κόσμο ο οποίος θέλει να πιστέψουμε σε ιδέες και σε πολιτικές, οι οποίες όχι μόνο δεν αρμόζουν στον Έλληνα, αλλά δεν οδηγούν και πουθενά, παρά μόνο στον κόσμο της φτώχειας, τη στιγμή που η Ευρώπη μαζί με την Ελλάδα, ανακάμπτουν».

Στον πρωθυπουργό επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή στο δημαρχείο των Φιλιατών. Όταν βρέθηκε στο γραφείο του δημάρχου, ο κ. Σαμαράς, τη στιγμή που αντίκρισε μια εικόνα της Παναγίας στη βιβλιοθήκη του, είπε: «Αυτές οι εικόνες δεν θα κατέβουν ποτέ, γιατί ο ελληνικός λαός πιστεύει» προκαλώντας χειροκροτήματα.

Τα έργα ανάπτυξης και οι υποδομές, όπως το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, αλλά και η σιδηροδρομική γραμμή στην Ήπειρο, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων του πρωθυπουργού.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Α. Καχριμάνης και οι δήμαρχοι Φιλιατών και Θεσπρωτίας πήραν διαβεβαιώσεις από τον πρωθυπουργό ότι «στη μεγάλη λεωφόρο της ανάπτυξης που ανοίγει η Ευρώπη για τη χώρα μας, η Ήπειρος θα είναι η πρώτη που θα κερδίσει, γιατί έχει δώσει τον αγώνα και της το χρωστάμε».

Στους Φιλιάτες, ο κ. Σαμαράς επισκέφτηκε το Νοσοκομείο και ειδικά τις δύο νέες πτέρυγες που εγκαινιάστηκαν πρόσφατα.

Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους της Διοίκησης, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και πολίτες.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου και έκανε αναφορά στη σημαντική προσφορά του νοσοκομείου στον τομέα της Υγείας, σε μία ακριτική περιοχή, γιατί, όπως είπε, στελεχώνεται από σπουδαίους επιστήμονες με ανθρωπιά.

«Σε μία τέτοια εποχή, ο κόσμος έχει ανάγκη από σωστούς γιατρούς και προσωπικό, αλλά κυρίως από ανθρωπιά», τόνισε και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι εκεί χρειάστηκε να νοσηλευτούν ναυαγοί του Norman Atlantic.

Το απόγευμα μιλά σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στα Ιωάννινα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024