Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανάκληση για 239 Honda Jazz και Civic και 141 Mitsubishi Pajero από την Σαρακάκης ΑΕΒΜΕ

Ανάκληση για 239 Honda Jazz και Civic και 141 Mitsubishi Pajero από την Σαρακάκης ΑΕΒΜΕ

To πρόγραμμα ανάκλησης διενεργείται λόγω ενδεχόμενου προβλήματος στο πυροτεχνικό σύστημα του αερόσακου οδηγού στα Honda και Civic και σε πιθανή αστοχία που μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία κινητήρα στα Mitsubishi Pajero.

Στην ανάκληση Honda Jazz και Civic και Mitsubishi Pajero προχωρά η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκης ΑΕΒΜΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων Honda και Mitsubishi στην εγχώρια αγορά, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γραμματείας Βιομηχανίας.

Η ανάκληση αφορά 238 Honda Jazz και ένα Honda Civic με ημερομηνία παραγωγής μεταξύ 10/6/2003 και 2/9/2004. Στα παραπάνω οχήματα ενδέχεται ο αερόσακος οδηγού, σε περίπτωση ατυχήματος και παρεπόμενης ενεργοποίησης του, να αναπτυχθεί με μεγαλύτερη πίεση φουσκώματος από την ενδεδειγμένη, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τη ρήξη του και ενδεχομένως τον τραυματισμό του οδηγού.

Η ανάκληση των Mitsubishi Pajero (V88W, V98W) αφορά συνολικά 141 οχήματα , μοντέλα ετών από 2007-2014.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η Mitsubishi Motors Corporation εντόπισε ότι σε συγκεκριμένο αριθμό οχημάτων Pajero με κινητήρα 4M41, παρουσιάζεται συσσώρευση άνθρακα στο λιπαντικό τους, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει δυσλειτουργία του τεντωτήρα της καδένας χρονισμού, με πιθανή εμφάνιση θορύβου ή ακόμη και σπάσιμο της καδένας. Στην περίπτωση που σπάσει η καδένα, μπορεί να προκληθεί ζημιά στον κινητήρα.

Όπως σημειώνεται ωστόσο, μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα παραπάνω ζητήματα.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Honda και της Mitsubishi για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορούν να επικοινωνήσουν με την τεχνική διεύθυνση της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στα τηλέφωνα 210 3483300 και 797 με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της, ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: info@saracakis.gr.

auto.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024