Στ.Θεοδωράκης: Όχι σε κυβέρνηση κομματικών υπαλλήλων
Τη βεβαιότητά του ότι το Ποτάμι θα είναι η τρίτη δύναμη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου εκφράζει ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Έθνος της Κυριακής, προσθέτοντας: «Ούτε αντιπρόεδρος θέλω να γίνω ούτε κομματικό στρατό έχω. Η διαπραγμάτευση λοιπόν όταν έρθει η ώρα θα γίνει για την ταμπακιέρα».
Τη βεβαιότητά του ότι το Ποτάμι θα είναι η τρίτη δύναμη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου εκφράζει ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Έθνος της Κυριακής, προσθέτοντας: «Ούτε αντιπρόεδρος θέλω να γίνω ούτε κομματικό στρατό έχω. Η διαπραγμάτευση λοιπόν όταν έρθει η ώρα θα γίνει για την ταμπακιέρα».
«Το Ποτάμι δεν θα δεχτεί να είναι σε μια κυβέρνηση κομματικών υπαλλήλων. Η διαπραγμάτευση δηλαδή δεν θα είναι “τόσους εσύ – τόσους εγώ”» δηλώνει ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι «θα προσπαθήσουμε λοιπόν να επιβάλουμε ένα σχήμα άξιων και ικανών και όχι εμπίστων και λαοφιλών».
Ο ίδιος θέτει τις προτεραιότητες του Ποταμιού ως εξής: «Για μας η Ευρώπη και το Ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτα. Κοινωνικό κράτος με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όλες τις πραγματικά φτωχές οικογένειες και προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της παραγωγής και των εξαγωγών. Τα λεφτά του κόσμου στις τράπεζες δεν είναι των κομμάτων και των μαθητευόμενων μάγων της πολιτικής. Δικαιοσύνη και ασφάλεια παντού».
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59