«Το πανεπιστήμιο είναι μέρος του πολιτικού προβλήματος» δηλώνει ο απερχόμενος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης εξηγώντας γιατί έκανε το βήμα στην πολιτική, αποδεχόμενος να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.
«Το πανεπιστήμιο είναι μέρος του πολιτικού προβλήματος» δηλώνει ο απερχόμενος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης εξηγώντας γιατί έκανε το βήμα στην πολιτική, αποδεχόμενος να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.
«Βρισκόμαστε σε μια φάση όπου διεξάγεται μια μάχη που θα είναι πραγματικά καθοριστική για το μέλλον του τόπου», είπε ο κ. Φορτσάκης μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, επισημαίνοντας ότι και το πανεπιστήμιο είναι μέρος του πολιτικού προβλήματος.
«Αισθάνομαι ότι η καλύτερη υπεράσπιση του πανεπιστημίου είναι από ένα βήμα όχι πλέον ακαδημαϊκό, αλλά πολιτικό. Η θεσμική θωράκιση του πανεπιστημίου, είναι για μένα προτεραιότητα, κάτι που πλέον δεν μπορεί να επιτευχθεί από το χώρο του πανεπιστημίου», πρόσθεσε.
Ο κ. Φορτσάκης επιτέθηκε επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι σε περίπτωση που εκλεγεί «το πρόγραμμα του για την Παιδεία είναι πρόγραμμα που θα μας γυρίσει στην μαύρη εποχή του πανεπιστημίου», κάνοντας λόγο για επαναφορά του καθεστώτος της συναλλαγής, αυτού που δεν επέτρεπε το διαφορετικό σύστημα έναντι της συνδιοίκησης φοιτητών – διοικητικών.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα