Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρίσι: Όμηροι κρύφτηκαν σε ψυγεία και κάτω από νεροχύτες για να σωθούν

Παρίσι: Όμηροι κρύφτηκαν σε ψυγεία και κάτω από νεροχύτες για να σωθούν

Καταφύγιο στα πιο απίθανα μέρη αναζήτησαν οι όμηροι στα δύο μέτωπα ομηρίας που βρίσκονταν σε εξέλιξη στη Γαλλία την Παρασκευή. Ένας πατέρας έκρυψε τον τρίχρονο γιο του στο ψυγείο του εβραϊκού σουπερμάρκετ, όπου είχε εισβάλει ένοπλος, προκειμένου να τον σώσει, ενώ ο υπάλληλος του τυπογραφείου όπου είχαν ταμπουρωθεί οι αδελφοί Κουασί, έστελνε πληροφορίες στις Αρχές κρυμμένος πίσω από έναν νεροχύτη. Βίντεο, φωτορεπορτάζ

Καταφύγιο στα πιο απίθανα μέρη αναζήτησαν οι όμηροι στα δύο μέτωπα ομηρίας που βρίσκονταν σε εξέλιξη στη Γαλλία την Παρασκευή.

Ένας πατέρας έκρυψε τον τρίχρονο γιο του στο ψυγείο του εβραϊκού σουπερμάρκετ, όπου είχε εισβάλει ένοπλος, προκειμένου να τον σώσει, ενώ ο υπάλληλος του τυπογραφείου όπου είχαν ταμπουρωθεί οι αδελφοί Κουασί, έστελνε πληροφορίες στις Αρχές κρυμμένος κάτω από έναν νεροχύτη.

Βίντεο του France 2 με τη στιγμή της εφόδου στο εβραϊκό σουπερμάρκετ:


Exclusif France 2 : les images du face-à-face… by francetvinfo

Στο Νταμαρτέν, στο κτίριο του τυπογραφείου όπου είχαν εισβάλει οι αδελφοί Κουασί, ο 26χρονος υπάλληλος Λιλιάν, βρήκε καταφύγιο κάτω από τον νεροχύτη της καντίνας του τυπογραφείου, επικοινωνώντας με την αστυνομία μέσω μηνυμάτων στο κινητό του τηλέφωνο.

Ο άνδρας μπορούσε να ακούει τους Σερίφ και Σαΐντ Κουασί να μιλούν και είχε τη δυνατότητα στέλνει κρίσιμες πληροφορίες στις Αρχές (όπως τη θέση όπου βρισκόταν). Παράλληλα, τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας είχαν τη δυνατότητα να τον καθησυχάσουν και να του δώσουν συμβουλές για το τι έπρεπε να κάνει τη στιγμή της εφόδου.

Οι αδελφοί Σαΐντ είχαν πιάσει όμηρο τον διευθυντή του τυπογραφείου, τον οποίο άφησαν αργότερα ελεύθερο, όταν εκείνος φρόντισε το τραύμα στο λαιμό που είχε ο Σαΐντ Κουασί.{{{ map }}}

Οι δύο δράστες ήταν πάνοπλοι και σκοτώθηκαν στη διάρκεια της εφόδου της αστυνομίας και του στρατού, ενώ ο 26χρονος βγήκε σώος από την κρυψώνα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λιλιάν είναι «καλά», αλλά «σοκαρισμένος».

Περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά, στη Βενσέν στο Παρίσι, ένας πατέρας, ο Ιλάν και ο τρίχρονος γιος του που βρίσκονταν σε ένα εβραϊκό σουπερμάρκετ (με προϊόντα κόσερ), κρύφτηκαν στο ψυγείο, όταν ο 32χρονος Αμεντί Κουλιμπαλί εισέβαλε οπλισμένος.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο πηγές κοντά στην έρευνα, άλλα τρία άτομα πιστεύεται ότι ήταν μαζί τους.

Ο Ιλάν έβγαλε το σακάκι του και τύλιξε τον γιο του, για να τον προστατεύσει από το κρύο. Κρυμμένοι στο ψυγείο, εκείνοι και άλλοι όμηροι περίμεναν για περίπου πέντε ώρες.

Η μητέρα του Ιλάν κατάλαβε ότι ο γιος και ο εγγονός της είχαν κρυφτεί και αντί να προσπαθεί να επικοινωνήσει έδωσε στην αστυνομία το νούμερό του. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν την πληροφορία για να εντοπίσουν τη θέση του άνδρα, του γιου του και των άλλων ομήρων.

Αυτή η γνώση πιθανώς συνέβαλε, σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού, στην επιβίωσή τους.

Όσο για τους τέσσερις νεκρούς ομήρους στο σουπερμάρκετ, η εισαγγελία δήλωσε ότι αυτοί δεν πέθαναν τη στιγμή της εφόδου των δυνάμεων ασφαλείας, αλλά πιθανότατα στην αρχή της ομηρίας.

Και ο Αμεντί Κουλιμπαλί σκοτώθηκε στη διάρκεια της επέμβασης των δυνάμεων ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στο τυπογραφείο και το σουπερμάρκετ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024