Με ένα κείμενο γραμμένο στα γαλλικά, η Χαμάς καταδίκασε την εκτέλεση από τους αδελφούς Κουασί των δημοσιογράφων της Charlie Hebdo και του αστυνομικού που βρισκόταν πεσμένος στο πεζοδρόμιο. Η οργάνωση αφήνει μάλιστα αιχμές για τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Η Χαμάς καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον της εφημερίδας Charlie Hebdo και επιμένει στο γεγονός ότι η διαφορετικότητα στην άποψη και τη σκέψη δε μπορεί να δικαιολογήσει τον φόνο» επισημαίνεται στο κείμενο.

Το ισλαμιστικό κίνημα απάντησε με αυτόν τον τρόπο στις κατηγορίες του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου που πρόσφατα υποστήριξε ότι η Γαλλία, το Ισραήλ και οι «πολιτισμένες χώρες» αντιμετωπίζουν την ίδια απειλή.

«Οι τρομοκράτες αυτοί πυροβολούν και σκοτώνουν δημοσιογράφους στο Παρίσι, εκείνοι […] εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον αμάχων από τη Γάζα» είχε τονίσει ο Νετανιάχου, που εδώ και μήνες συνδέει τη Χαμάς με τις εξτρεμιστικές οργανώσεις, κυρίως το Ισλαμικό Κράτος.

«Η Χαμάς καταδικάζει τις απεγνωσμένες προσπάθειες του iσραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου να συνδέσει από τη μία το δικό μας κίνημα και την αντίσταση του λαού μας και από την άλλη την τρομοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο […] Αυτές οι θλιβερές απόπειρες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν» υπογραμμίζει το δελτίο τύπου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο