Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έγιναν λάθη, παραδέχεται ο γάλλος πρωθυπουργός

Έγιναν λάθη, παραδέχεται ο γάλλος πρωθυπουργός

Για «ξεκάθαρη αποτυχία» των υπηρεσιών πληροφοριών της Γαλλίας έκανε λόγο ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς. «Όταν μιλάμε για 17 νεκρούς, αυτό σημαίνει ότι έχουν γίνει λάθη» είπε. Το ύψιστο επίπεδο συναγερμού θα διατηρηθεί και τις ερχόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας μετά από έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

Για «ξεκάθαρη αποτυχία» των υπηρεσιών πληροφοριών της Γαλλίας έκανε λόγο ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

«Όταν μιλάμε για 17 νεκρούς, αυτό σημαίνει ότι έχουν γίνει λάθη» είπε, αναφερόμενος στον συνολικό αριθμό των νεκρών από το τριήμερο του τρόμου στη Γαλλία.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, ο Βαλς έκανε λόγο για «εκατοντάδες ανθρώπους που φεύγουν για τη Συρία και το Ιράκ» όπου «εκπαιδεύονται στην τρομοκρατία» και απ’ όπου ορισμένοι «επιστρέφουν».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι αρχές αντιμετωπίζουν το φαινόμενο μέσω των «συλλήψεων» των προσώπων αυτών, των «φυλακίσεών» τους αλλά και με την υιοθέτηση δύο αντιτρομοκρατικών νόμων.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία έκτακτη υπουργική σύσκεψη.

Το αντιτρομοκρατικό σχέδιο που έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή στην περιοχή του Παρισιού, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από την Τετάρτη, θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο και τις προσεχείς εβδομάδες, ενώ πρόσθετα μέτρα ασφαλείας προβλέπεται να ληφθούν μετά τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών, ανακοίνωσε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

«Είμαστε, λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα, εκτεθειμένοι σε κινδύνους. Είναι συνεπώς σημαντικό το σχέδιο Vigipirate, το οποίο έχει τεθεί εκ νέου σε πλήρη εφαρμογή για την περιοχή Ιλ-ντε-Φρανς και προβλέπει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στην υπόλοιπη χώρα, να εφαρμοστεί τις επόμενες εβδομάδες» διευκρίνισε ο υπουργός στο τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο.

Ο ίδιος είπε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας εν όψει της πορείας της Κυριακής.

Την Παρασκευή, ο Ολάντ ζήτησε από τους γάλλους πολίτες ενότητα και επαγρύπνηση, υπογραμμίζοντας πως έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας και η Γαλλία πρέπει να παραμείνει σε επιφυλακή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024