Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποχαιρετιστήριες ανακοινώσεις από ΚΑΕ Ολυμπιακός και ΚΑΕ Αρης στον Ρόι Τάρπλεϊ

Αποχαιρετιστήριες ανακοινώσεις από ΚΑΕ Ολυμπιακός και ΚΑΕ Αρης στον Ρόι Τάρπλεϊ

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός με ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook με αφορμή τον θάνατο του Ρόι Τάρπλεϊ, που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας τη σεζόν 1993-94 τον αποχαιρέτησε.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός με ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook με αφορμή τον θάνατο του Ρόι Τάρπλεϊ, που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας τη σεζόν 1993-94 τον αποχαιρέτησε.

Ο Αμερικανός σέντερ πρόλαβε σε αυτόν τον έναν χρόνο να κάνει το νταμπλ με τους Πειραιώτες, ενώ έφθασε μια… ανάσα από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, αλλά η ομάδα του έχασε με 59-57 στον τελικό από την Μπανταλόνα, ύστερα από ένα «μπλακ-άουτ» στα τελευταία λεπτά.

«Ένας τεράστιος μπασκετμπολίστας δεν είναι πλέον ανάμεσα μας. Ο Ρόι Τάρπλει άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 50 ετών αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην οικογένεια του μπάσκετ και του Ολυμπιακού. Ο Ρόι Τάρπλει, ένας απο τους σπουδαιότερους μπασκετμπολίστες που φόρεσαν τη φανέλα του Θρύλου θα είναι για πάντα στις καρδιές μας. Καλό ταξίδι Ρόι…», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και από την ΚΑΕ Αρης

Συγκλονισμένη είναι η οικογένεια του Άρη στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Ρόι Τάρπλεϊ.

Ο Αμερικανός σέντερ φόρεσε τη φανέλα του Άρη το 1992 και με τη βοήθειά του η ομάδα κατέκτησε Κύπελλο Κυπελλούχων στο Τορίνο, ενώ έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον πρόωρο χαμό του μεγαλύτερου Αμερικανού μπασκετμπολίστα που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της ομάδας μας. Ο Ρόι Τάρπλεϊ δεν είναι πια μαζί μας, αφού άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 50 ετών.

Ήταν το καλοκαίρι του 1992 όταν ο ΑΡΗΣ έκανε ένα από τα μεγαλύτερα «μπαμ» στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη τον χαρισματικό φόργουορντ – σέντερ, με μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ. Εκείνη τη σεζόν ο ΑΡΗΣ κατέκτησε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο, το Κύπελλο Κυπελλούχων στο Τορίνο, ενώ έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ρόι Τάρπλεϊ ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές των ανθρώπων της μεγάλης οικογένειας του ΑΡΗ. Καλό ταξίδι μεγάλε…»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024