Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο Απόστολος Κακλαμάνης
«Δεν θα συμμετάσχω ειδικώς σε αυτές τις εκλογές», δήλωσε ο Απόστολος Κακλαμάνης, χαρακτηρίζοντας την επίσπευση των εκλογών «μέγα λάθος της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ζητά «να αποφευχθούν διχαστικές βολές ανάμεσα σε όσους ταχθούν είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών».
Δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές ο Απόστολος Κακλαμάνης, που εκλεγόταν αδιαλείπτως στη Β΄Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ από το 1974.
Σε δήλωσή του, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζει την επίσπευση των εκλογών «μέγα λάθος κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης». «Οι κύριοι Σαμαράς και Τσίπρας κατά κύριο λόγο, ανέλαβαν εν ψυχρώ και νέες βαρύτατες ιστορικές ευθύνες. Επί μια 2ετία ο κ. Σαμαράς και επί μια 5ετία ο κ. Τσίπρας υπονόμευσαν την πατριωτική προσπάθεια της τότε κυβέρνησής μας, να αποφευχθεί η άλλως αναπόφευκτη χρεοκοπία της χώρας την άνοιξη 2010», αναφέρει μεταξύ άλλων.
Την ίδια ώρα, κάνει έκκληση για ενότητα απευθυνόμενος κυρίως σε ΠΑΣΟΚ και Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: «Να αποφευχθούν διχαστικές βολές, να υπερασπιστούμε όλοι μαζίμε αμοιβαίο σεβασμό,τον ιστορικό μας τίτλο, που ανήκει πρωτίστως στο λαό μας. Να απευθυνθούν και τα δύο σχήματα, όχι διχάζοντας αλλά, ενώνοντας και διευρύνοντάς την στην κοινωνική μας βάση. Να επαναφέρουμε σ’ αυτή όσους, χειραγωγούμενοι από τη δημαγωγία και τις συκοφαντίες των αντιπάλων μας, έφυγαν δεξιά για να αποφύγουν Τσίπρα ή αριστερά για να αποφύγουν Σαμαρά», τονίζει.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59