Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Dodge Viper: Η γέννηση ενός αμερικανικού θρύλου

Dodge Viper: Η γέννηση ενός αμερικανικού θρύλου

Ένα απολαυστικό video διάρκειας 22 λεπτών περιγράφει τη “γέννηση” του Dodge Viper 5ης γενιάς αλλά και των εξεζητημένων τεχνικών και μη προδιαγραφών του.

Το Dodge Viper 5ης γενιάς αποτελεί το αντικείμενο ενός απολαυστικού video διάρκειας 22 λεπτών που δημοσιεύθηκε από την αμερικανική φίρμα, αποκαλύπτοντας τα καλά κρυμμένα μυστικά ενός πραγματικού θρύλου της αυτοκίνησης.

«Το Dodge Viper είναι μια χειροποίητη μηχανή ακριβείας, κατασκευασμένη ώστε να διεγείρει όλες τις αισθήσεις κάθε λάτρη της αυτοκίνησης», δήλωσε ο επικεφαλής της Dodge και της SRT, Tim Kuniskis.

«Δεν είναι ευρέως γνωστό τι απαιτείται για την κατασκευή αυτό του supercar, όπως οι 140 έως 160 ώρες που χρειάζονται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας βαφής, έτσι δημιουργήσαμε αυτό το video ώστε να δείξουμε τι είναι αυτό που διαφοροποιεί το Viper από τις υπόλοιπες προτάσεις της κατηγορίας του», πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικανικής φίρμας.

Ανάμεσα στα στοιχεία που αποκαλύπτονται στο video των 22 λεπτών και εντυπωσιάζουν αποτελεί το γεγονός ότι για τη δημιουργία ενός Viper απαιτούνται 3.700 επιμέρους τμήματα, καθώς και η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων για την κατασκευή των επιφανειών του αμαξώματος.

Αντιστοίχως, με υψηλής ποιότητας δέρμα καλύπτεται το 90% των επιφανειών του εσωτερικού, εξασφαλίζοντας ένα περιβάλλον που αρμόζει σε μια χειροποίητη κατασκευή.

Σε ό,τι αφορά στις τεχνικές προδιαγραφές του αμερικανικού supercar, o V10 κινητήρας των 8,4 λίτρων αποδίδει 645 ίππους και συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, επιτρέποντας στο Dodge Viper να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 3,5 δευτερόλεπτα.

Η τιμή του Dodge Viper στην αμερικανική αγορά ξεκινά από τα 84.995 δολάρια (περίπου 71.900 ευρώ).

auto.in.gr

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024