Πυρά έπεσαν στο Μονρούζ, στη νότια περιφέρεια του Παρισιού, το πρωί της Πέμπτης, σκοτώνοντας μία δημοτική αστυνομικό και τραυματίζοντας άλλον έναν ένστολο.

O δράστης διέφυγε.  

Οι αρχές τονίζουν πως δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι η υπόθεση σχετίζεται με το Charlie Hebdo, για τους δράστες του οποίου οι γαλλικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό. Ωστόσο, το περιστατικό ήρθε να προστεθεί στο ήδη πολύ βαρύ κλίμα στο Παρίσι.

Ο δήμαρχος της Μονρούζ, Πιέρ Μπροσολέτ, ανέφερε σύμφωνα με το Reuters πως οι δύο αστυνομικοί είχαν πάει στο σημείο απαντώντας σε κλήση για τροχαίο. Ένας άνδρας βγήκε από αυτοκίνητο και τους πυροβόλησε πριν διαφύγει.

Η αστυνομία κατέσχεσε ένα όχημα που θεωρείται ότι ανήκει στο δράστη.

Αστυνομικές πηγές που επικαλούνται τα γαλλικά ΜΜΕ έδιναν στην αρχή αντικρουόμενες αναφορές για το εάν είχε στη συνέχεια τεθεί υπό κράτηση ένα άτομο υπό κράτηση. {{{ map }}}

Οι πρώτες αναφορές στα γαλλικά ΜΜΕ υποστήριζαν πως στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες από όπλο MP5 -στην επίθεση στο Charlie Hebdo είχαν χρησιμοποιηθεί καλάσνικοφ.

Σε εισαγγελείς που ειδικεύονται σε υποθέσεις τρομοκρατίας ανατέθηκε η έρευνα για το περιστατικό, ανακοίνωσε η εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Αυτή η απόφαση ελήφθη κυρίως «δεδομένης της παρούσας συγκυρίας», μετά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo, διευκρίνισε η εισαγγελία σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Εκπρόσωπός της επισήμανε ωστόσο στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σε αυτό το στάδιο δεν έχει εξακριβωθεί κάποια σύνδεση μεταξύ της επίθεσης εναντίον της σατιρικής εφημερίδας και του περιστατικού με τους πυροβολισμούς στη Μονρούζ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ