Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολικές θερμοκρασίες, κλειστά σχολεία, παγοδρόμια στην άσφαλτο

Πολικές θερμοκρασίες, κλειστά σχολεία, παγοδρόμια στην άσφαλτο

«Χιονοστιβάδα» προβλημάτων έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που εξακολουθεί να πλήττει τη χώρα. Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλοί νομοί, σε παγοδρόμια έχουν μετατραπεί οι δρόμοι, ενώ τα σχολεία σε πολλές περιοχές θα μείνουν κλειστά. Σοβαρά προβλήματα από την επέλαση του χιονιά σε Κρήτη, Κυκλάδες και Εύβοια, ενώ στην Αττική σημειώνονται μεμονωμένες διακοπές ρεύματος.

«Χιονοστιβάδα» προβλημάτων έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που εξακολουθεί να πλήττει τη χώρα. Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλοί νομοί, σε παγοδρόμια έχουν μετατραπεί οι δρόμοι, ενώ τα σχολεία σε πολλές περιοχές θα μείνουν κλειστά.

Ο υδράργυρος παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ ο παγετός κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνες τις μετακινήσεις.

Στα λευκά έχει ντυθεί όλη η Βόρεια Ελλάδα, αλλά και πολλές περιοχές της Αττικής, όπου σημειώνονται μεμονωμένες διακοπές ρεύματος, οι οποίες αντιμετωπίζονται με την αποκατάσταση της πρόσβασης στα δίκτυα.

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική

Κλειστοί παραμένουν δρόμοι της Αττικής, λόγω της έντονης χιονόπτωσης ή του παγετού που έχει συσσωρευτεί, ο οποίος καθιστά το οδόστρωμα ιδιαίτερα ολισθηρό.

Συγκεκριμένα, παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ έως το καζίνο, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το στρατιωτικό νοσοκομείο Πεντέλης 414 έως τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου, στη λεωφόρο Χασιάς – Δερβενοχωρίων, στο ύψος Μονής Κλειστών, ρεύμα προς Δερβενοχώρια, στην Καισαριανή, επί της Ανωνύμου οδού, θέση «ΚΑΛΟΠΟΥΛΑ», από το τέρμα της οδού Εθν. Αντιστάσεως.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην περιφερειακή οδό Βαρυμπόμπης – Κατσιμιδίου, από το ύψος της ταβέρνας «Θέα», σε σημείο της λεωφόρου Διονύσου, στο ρεύμα προς Μαραθώνα, καθώς και στην είσοδο των Θρακομακεδόνων, από το Ολυμπιακό Χωριό.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Πέμπτη τα σχολεία στους μισούς δήμους του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, σε δήμους της Ανατολικής Αττικής, του Ηρακλείου Κρήτης, του Λασιθίου, των Κυκλάδων, της Φλώρινας και της Καστοριάς.


Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η επέλαση του χιονιά σε Κρήτη, Κυκλάδες και Εύβοια. Τα χιόνια σε πολλές περιοχές της Κρήτης ξεπέρασαν το 1,5 μέτρο, με αποτέλεσμα πολλοί οικισμοί να αποκλειστούν, αλλά και να κινδυνέψουν άνθρωποι.

Προβλήματα στην Κρήτη

Σε ύφεση βρίσκεται η κακοκαιρία στην ανατολική Κρήτη, καθώς υποχωρούν σταδιακά τα καιρικά φαινόμενα. Ωστόσο αν και έχουν ανοίξει οι περισσότεροι δρόμοι από το χιόνι τα προβλήματα παραμένουν, λόγω του παγετού και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην οδήγηση.

Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλες τις τοπικές κοινότητες του δήμου Ηρακλείου έχει αποκατασταθεί, ενώ την ίδια ώρα προβλήματα εντοπίζονται στον δρόμο της Αγίας Βαρβάρας στο ύψος των Μουλίων, στην Παναγία Κερά προς το Οροπέδιο, στον δρόμο προς τα Ανώγεια στο ύψος των Γωνιών, καθώς και στη Βιάννο στην περιοχή του Πεύκου και στην περιοχή του Αχεντριά και της Εθιάς.

Επίσης, συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές τα προβλήματα ηλεκτροδότησης. Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες, στην περιοχή Σελάκανο Λασιθίου, η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ανδρών της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό ενός άνδρα που έχει αποκλειστεί λόγω της κακοκαιρίας και της έντονης χιονόπτωσης, στο σπίτι του. Ο άνδρας είναι καλά στην υγεία του.

Πριν τα μεσάνυχτα απεγκλωβίστηκε μία τραυματισμένη γυναίκα από τον Ομαλό στα Χανιά.

Μετά από τεράστιες προσπάθειες συνεργείων και διασωστών, στις 11:30 το βράδυ της Τετάρτης έφτασαν στον αποκλεισμένο Ομαλό και παρέλαβαν την γυναίκα που είχε υποστεί κάταγμα στο χέρι, μαζί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της.

Μόλις ενημερώθηκαν οι Αρχές για το περιστατικό τραυματισμού της γυναίκας, ξεκίνησε και η προσπάθεια για να φτάσει στο οροπέδιο του Ομαλού ένα τζιπ 4χ4 της Πυροσβεστικής για να την παραλάβει.

Εντυπωσιακός ήταν και ο υδροστρόβιλος που σημειώθηκε την Τρίτη σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι του Ηρακλείου και ήταν ορατός ακόμη και μέσα από την πόλη.


Αποκλεισμένα χωριά στις Κυκλάδες

Πολλά τα προβλήματα από τις σφοδρές χιονοπτώσεις και στα νησιά των Κυκλάδων. Αποκλεισμένα είναι 17 χωριά σε Άνδρο και Τήνο.

Συγκεκριμένα στην Άνδρο έχουν αποκλειστεί εννέα χωριά: Αποίκια, Βουρκωτή, Μέσα Βούνι, Έξω Βούνι, Κόχυλος, Πιτροφός, Παλαιοχώρα, Απρόβατο και Άρνη.

Στην Τήνο είναι αποκλεισμένα οκτώ χωριά: Φαλατάδος, Στενή, Τριπόταμος, Κάρδιανη, Υστέρνια, Πάνορμος, Πύργος και Κώμη.

Τα σχολεία σε πολλά νησιά των Κυκλάδων όπως, Νάξο, Σύρο και Μικρές Κυκλάδες, θα μείνουν κλειστά, ενώ για την Παρασκευή θα γίνει επανεξέταση της κατάστασης.

Χωρίς ρεύμα και νερό έμειναν οι κάτοικοι της Τήνου, με την ηλεκτροδότηση του νησιού να συντελείται μέσω υποβρύχιου καλώδιου μέσω της Άνδρου.

Για αυτόν τον λόγο, ελικόπτερο της Πολιτικής Προστασίας μετέβει το μεσημέρι της Πέμπτης στην Άνδρο με συνεργείο τεχνικών του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), προκειμένου να εντοπίσει και να επισκευάσει τη βλάβη που έχει οδηγήσει σε μπλακ άουτ την Τήνο για δεύτερο 24ωρο.

Το ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, με δυνατότητα κίνησης στο χιόνι, που εστάλη την Τετάρτη στο νησί δεν κατάφερε να προσεγγίσει τα σημεία όπου εντοπίζονται οι βλάβες στο δίκτυο, καθώς ανετράπη καθ’ οδόν.

Στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ ανέφεραν ότι μόλις εντοπισθεί από αέρος η βλάβη θα προσγειωθούν τα συνεργεία, προκειμένου να αρχίσουν άμεσα εργασίες αποκατάστασης.

Μεγάλη προσοχή απαιτείται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ορεινής Νάξου, λόγω του παγετού.

Πολλοί δήμοι της Εύβοιας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, αλλά και του παγετού και τα σχολεία σε αρκετές περιοχές θα είναι κλειστά.

Η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα επικρατήσουν σήμερα, Πέμπτη σε Μακεδονία και Θράκη ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Χαλκιδική. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -15 μέχρι 1 βαθμό Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις και η θερμοκρασία από -6 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Στην Πέλλα, αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Κερασιάς-χιονοδρομικό κέντρο «Βόρρας» και στην επαρχιακή οδό Καστανερής-Λιβάδια, στο νομό Κιλκίς.

Στο νομό Καστοριάς, κλειστή είναι επαρχιακή οδός Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 22ο έως το 28ο χλμ, ενώ αλυσίδες χρειάζονται από το 18ο έως 22ο χλμ.

Στο νομό Καρδίτσας, απαραίτητες οι αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας-Άρτας, από 38ο έως 61ο χλμ, θέση «Τύμπανος» και Μουζακίου-Στεφανιάδας, από 10ο έως 22ο χλμ., θέση «Άγιος Νικόλαος».

Στο Κιλκίς, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου-Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης υδάτων, διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος, ύψος Αρριανών, Έβρενου – Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου.

Βελτιώνεται η κατάσταση στην Πελοπόννησο

Καλύτερη είναι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου. Παραμένουν,ωστόσο, μικροπροβλήματα κυρίως σε ορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία από το 28ο έως το 42ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας – Σπάρτης.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στο ορεινό δίκτυο του Πάρνωνα από το Αστρος, προς Αγιο Πέτρο και Καστάνιτσα, από τη Νεμέα προς Λεβίδι στο 47ο έως το 52ο χλμ και από Καρδαρά προς Οστρακίνα.

Αλυσίδες χρειάζονται και στο ορεινό οδικό δίκτυο της δυτικής Κορινθίας και στην Λακωνία από το 20ό έως το 25ο χλμ του δρόμου Σιδηρόκαστρο – Πολυάραβος και από το 19ο έως το 29ο χλμ του δρόμου Σελεγούδι – Καστάνια – Ιερά Μονή Παναγίας Γιάτρισσας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024