Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έντονο παρασκήνιο για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ

Έντονο παρασκήνιο για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ

Yπό την πίεση του χρόνου και με αρκετούς «πονοκεφάλους» καταρτίζονται τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες, λήγει οριστικά το θέμα ένταξης της Ραχήλ Μακρή στα ψηφοδέλτια, λόγω αντιδράσεων τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Αντίθετα, φαίνεται να προχωρούν οι υποψηφιότητες των Οδ.Βουδούρη και Θ. Παραστατίδη.

Yπό την πίεση του χρόνου και με αρκετούς «πονοκεφάλους» καταρτίζονται τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εκλογών, καθώς παράγοντες του κόμματος και εκπρόσωποι τάσεων και ρευμάτων επιδιώκουν να εξασφαλίσουν όρους και εκπροσωπήσεις στους συνδυασμούς, αλλά κυρίως στην μετεκλογική σύνθεση της ΚΟ.

Η αρμόδια επιτροπή για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων δεν παρέδωσε ούτε την Τετάρτη τις τελικές της εισηγήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την τελευταία στιγμή, πιθανότατα την Πέμπτη το απόγευμα, πριν την καταληκτική ημερομηνία για υποβολή των συνδυασμών, την Παρασκευή.

Εκτιμάται δε ότι η τυπική επικύρωση δεν θα γίνει σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς κάτι τέτοιο θα είναι τυπικά και ουσιαστικά ανέφικτο, αλλά σε ειδική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, έληξε μάλλον οριστικά και το θέμα ένταξης της Ραχήλ Μακρή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω αντιδράσεων τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Οριστικό το τέλος φαίνεται πως είναι και με το θέμα ένταξης της Χρυσούλας Γιαταγάνα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Γιαταγάνα με δήλωσή της είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας της πρότεινε να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ίδια δεν αποδέχτηκε την πρόταση.

Όπως δηλώνει η ίδια: «Ευχαριστώ θερμά τον Αλέξη Τσίπρα, για την εξόχως τιμητική πρόταση να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Δεν αποδέχτηκα την πρόταση αυτή, γιατί έχω μάθει να κερδίζω η ίδια, με τον αγώνα μου, την όποια θέση μου ανήκει. Είχα ζητήσει να δώσω τη μάχη του σταυρού στην Α’ Θεσσαλονίκης, για να κρίνουν οι συμπολίτες μου εάν επιθυμούν να υπάρχει και η δική μου φωνή στην επόμενη Βουλή.
Δηλώνω, ότι θα είμαι πάντοτε παρούσα, σε όλους τους αγώνες που θα δώσει ο ελληνικός λαός για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του».

Οι υποψηφιότητες των Οδ.Βουδούρη και Θ.Παραστατίδη ως συνεργαζόμενοι από την κίνηση «Κοινωνία Πρώτα» φαίνεται ότι θα προχωρήσει.

»» Γλέζος: Να μην μπουν στα ψηφοδέλτια οι Βουδούρης-Παραστατίδης

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων της Πέμπτης, την ψήφο μέσω ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσουν η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Χάρρυ Κλυνν και ο πανεπιστημιακός Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.

Εμπλοκή φαίνεται να υπήρξε με στελέχη από την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη, καθώς αρκετοί συμμετείχαν σε θέσεις ευθύνης στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Την Τετάρτη εξάλλου έκλεισε και τυπικά η εκλογική συνεργασία και συμπαράταξη της Κουμουνδούρου με τους Οικολόγους-Πράσινους, εκπρόσωποι των οποίων θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024