Το 2014 η τρίτη πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί στην Αυστραλία
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι το 2014 ήταν η τρίτη πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί στην Αυστραλία. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται, ενώ εκατοντάδες πυροσβέστες μάχονται κατά των πύρινων εστιών που μαίνονται στην Αυστραλία, τις χειρότερες πυρκαγιές που έχει γνωρίσει η χώρα τα τελευταία 30 χρόνια.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι το 2014 ήταν η τρίτη πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί στην Αυστραλία.
Η περασμένη χρονιά ήταν κατά 0,91 βαθμούς Κελσίου πιο ζεστή από ότι ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος. Αυτό φέρνει το 2014 στην τρίτη θέση από την έναρξη της καταμέτρησης της θερμοκρασίας το 1910, πίσω από το 2013 και το 2005.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται, ενώ εκατοντάδες πυροσβέστες μάχονται κατά των πύρινων εστιών που μαίνονται στην Αυστραλία, τις χειρότερες πυρκαγιές που έχει γνωρίσει η χώρα τα τελευταία 30 χρόνια.
Η κατάσταση εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και οι μεταβαλλόμενοι άνεμοι θα συμβάλουν στην επέκταση των πυρκαγιών.
Οι πυρκαγιές μαίνονται σε έκταση 240 χιλιομέτρων στο νότιο τμήμα της Αυστραλίας, ενώ εξαιτίας των πύρινων εστιών έχουν καταστραφεί τουλάχιστον 26 κατοικίες.
Είκοσι εννέα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ωστόσο δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής.
Ο συντονιστής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μπρέντον Ίντεν, δήλωσε ότι οι επόμενες 48 ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της αλλαγή των ανέμων.
«Σήμερα θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι και μέχρι το απόγευμα στις 16:00 η θερμοκρασία θα έχει φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου» δήλωσε.
Εκατοντάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να διασώσουν μεγάλο αριθμό κοάλα από την πυρκαγιά που μαίνεται στους λόφους Αντελαϊντέ.
Δασικές πυρκαγιές εκδηλώνονται σχεδόν κάθε καλοκαίρι στην Αυστραλία, ωστόσο επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν σημαντικά την περίοδο των πυρκαγιών αλλά και την έντασή τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΚΚΕ: Συμμετοχή της κυβέρνησης στο «ειρηνευτικό σχέδιο» των ΗΠΑ στη Γάζα, ισοδυναμεί με εγκληματική ενέργεια
- «Το ποσό-μαμούθ που θα πάρει ως αποζημίωση ο Αμορίμ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»
- «Ελ. Βενιζέλος»: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
- Ντέμι Μουρ: Το τολμηρό καρέ του Δημήτρη Γιαννέτου και το leather look στο σόου της Gucci στο Μιλάνο
- Οι επαγγελματίες της εστίασης «αδειάζουν» την κυβέρνηση για τις αυξήσεις στο ΦΠΑ – Βουλιάζει ο τζίρος
- Στο Σύνταγμα ο Κουτσούμπας: Το πραγματικό δίλημμα είναι «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»
