Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Ο γείτονάς μας ποδηλάτης» έλεγαν στην περιοχή για τον Ξηρό

«Ο γείτονάς μας ποδηλάτης» έλεγαν στην περιοχή για τον Ξηρό

Με χαρακτηριστική άνεση κυκλοφορούσε στην περιοχή ο Χριστόδουλος Ξηρός, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις μαρτυρίες κατοίκων. «Ο γείτονάς μας ποδηλάτης» έλεγαν αρκετοί στον οικισμό της Αναβύσσου. Ορισμένοι είχαν την εντύπωση ότι επρόκειτο για ξένο που εγκαταστάθηκε στην περιοχή, άλλοι μιλούσαν για συνταξιούχο εκπαιδευτικό. Ο Ξηρός αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Με χαρακτηριστική άνεση κυκλοφορούσε στην περιοχή ο Χριστόδουλος Ξηρός, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις μαρτυρίες των κατοίκων στην γειτονιά.

«Ο γείτονάς μας ποδηλάτης» έλεγαν αρκετοί στον οικισμό της Αναβύσσου. Ορισμένοι είχαν την εντύπωση ότι επρόκειτο για ξένο που εγκαταστάθηκε στην περιοχή, άλλοι μιλούσαν για συνταξιούχο εκπαιδευτικό.

»» Χτύπημα στον Κορυδαλλό ετοίμαζε ο Ξηρός
»» Δίωξη για σύσταση άγνωστης τρομοκρατικής οργάνωσης
»» Ικανοποίηση στις ΗΠΑ για τη σύλληψη
»» Τι δήλωσε ο Ξηρός μέσω του συνηγόρου του

Η εμφάνιση με τα έντονα ξανθιά μαλλιά «τράβαγε το μάτι», όπως λένε αρκετοί στα Νέα της Δευτέρας, χαρακτηρίζοντάς την περίεργη.

«Τον έβλεπα σχεδόν κάθε μέρα από τον Σεπτέμβριο, είτε νωρίς το πρωί είτε το απόγευμα. Δεν είδε ιδιαίτερες επαφές με τους γείτονες. Δεν ανοιγόταν με κουβέντες και το πολύ να έλεγε ένα γεια. Νόμιζα ότι ήταν ξένος και είχε έρθει εδώ στην Ελλάδα να εγκατασταθεί.

» Νόμιζα μάλιστα ότι είχε πιάσει δουλειά, γιατί με τα μεγάλα κρύα τον είδα κουκουλωμένο να κυκλοφορεί στις έξι το πρωί. Συχνά τον έβλεπα στην λαϊκή αγορά που φόρτωνε με το ποδήλατο τσάντες με ψώνια» λέει ένας κάτοικος.

Κάποιοι είχαν δει μαζί του ορισμένες φορές και έναν νεαρό που επίσης κυκλοφορούσε με ποδήλατο. Άλλοι περιγράφουν ότι τον είχαν επίσης δει με μια γυναίκα και ένα μικρό παιδί.

Όλοι είχαν προσέξει την περίεργη εμφάνιση, αλλά σε κανέναν το μυαλό δεν είχε πάει στον Χριστόδουλο Ξηρό.

Απολογείται τη Δευτέρα

Οι δύο εισαγγελείς απήγγειλαν ποινική δίωξη σε βάρος του για κατηγορίες που αφορούν συγκρότηση και διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης, άγνωστης προς το παρόν και με άγνωστα μέλη αλλά και για διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων.

Ειδικότερα η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση αφορά:

  • Τη διεύθυνση άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό την χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο
  • Την παράνομη κατοχή πολεμικών τουφεκίων πυρομαχικών και άλλα
  • Την παράνομη κατοχή διατριτικών και εκρηκτικών βλημάτων
  • Πλαστογραφία
  • Παραβίαση περιοριστικών όρων
  • Παράνομη οπλοφορία (όπλο που είχε πάνω του)

Ποινική δίωξη επίσης ασκήθηκε κατά τριών αγνώστων προσώπων που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο, για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Ενώπιον των Εισαγγελέων ο Χριστόδουλος Ξηρός αρνήθηκε να αναφερθεί σε όσα του αποδίδονται σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του. Είπε ωστόσο, προαναγγέλλοντας στην ουσία την στάση που θα τηρήσει ενώπιον των ανακριτών:

«Η χώρα μας τελεί υπό ξένη κατοχή της τρόικας και της Μέρκελ και θεωρώ υποχρέωση μου την αντίσταση. Όσοι μηχανισμοί στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις καθώς και τους ντόπιους δοσίλογους, θεωρώ ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να μου ζητήσουν τον λόγο. Αντιθέτως, σαν μέρος του μηχανισμού, εσείς είστε αυτοί που πρέπει να απολογηθούν στον λαό και την ιστορία».

Ο Χρ.Ξηρός θα μεταχθεί εκ νέου τη Δευτέρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024