Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: ΣΥΡΙΖΑ, Σαμαρά και ευρώ ψηφίζουν οι πολίτες

Δημοσκόπηση: ΣΥΡΙΖΑ, Σαμαρά και ευρώ ψηφίζουν οι πολίτες

Προβάδισμα 3,1 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rass. Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,4% και η ΝΔ 27,3%. Έξι κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, με τους ΑΝΕΛ να βρίσκονται μακριά από το στόχο του 3% και το ΚΚΕ να διεκδικεί μαζί με το Ποτάμι την τρίτη θέση. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Αντ.Σαμαράς, ευρωζώνη «πάση θυσία» θέλουν οι πολίτες.

Προβάδισμα 3,1 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για τον Ελεύθερο Τύπο.

Όπως προκύπτει από την έρευνα που διενεργήθηκε αμέσως μετά την τρίτη και άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, έξι κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, με τους ΑΝΕΛ να βρίσκονται μακριά από το στόχο των 3 ποσοστιαίων μονάδων και το ΚΚΕ να διεκδικεί μαζί με το Ποτάμι την τρίτη θέση.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,4%, η ΝΔ 27,3%, τρίτο κόμμα το ΚΚΕ με 4,8% και ακολουθεί το Ποτάμι με 4,7%, η Χρυσή Αυγή με 3,5% και το ΠΑΣΟΚ με 3,5%.

Μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, ο Αντώνης Σαμαράς έχει προβάδισμα 7,6% στην καταλληλότητα της πρωθυπουργίας, με ποσοστό 41% έναντι 33,4% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Το ενδεχόμενο πρωθυπουργίας Τσίπρα αντιμετωπίζεται με φόβο από το 41%, έναντι 38,1% που το βλέπει ελπιδοφόρα.

Η έρευνα της Rass εστίασε και στο εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου και ενώ ακόμη δεν είχε ανακοινωθεί το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού.

Ωστόσο, μόνο το 6,1% απάντησε ότι θα τον εμπιστευόταν σε περίπτωση που δημιουργούσε κόμμα και ζητούσε την ψήφο των πολιτών.

Επίσης, το 74,2% των πολιτών απαντά «ναι» ή «μάλλον ναι» στο αν η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη «πάση θυσία».

Μάλιστα, το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με προηγούμενη έρευνα (Μάιος 2013), όταν κινείτο στα επίπεδα του 63,5%.

Στο ερώτημα για το πώς θα χειριστεί μια κυβέρνηση υπό τον Αλ.Τσίπρα τις σχέσεις με την ΕΕ, το 36,1% απαντά ότι θα διαπραγματευθεί με τον τρόπο που γίνεται σήμερα, το 29,3% ότι θα συγκρουστεί και θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα, ενώ το 27,5% εκτιμά ότι θα συγκρουστεί και θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα.

* Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 29-30 Δεκεμβρίου 2014 σε δείγμα 1.002 ατόμων από όλη την Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024