Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε οικονομική «ασφυξία» οδηγεί το Ισραήλ τους Παλαιστινίους

Σε οικονομική «ασφυξία» οδηγεί το Ισραήλ τους Παλαιστινίους

Παγώνει το Ισραήλ με απόφαση της κυβέρνησης Νετανιάχου τη μηνιαία μεταφορά φορολογικών εσόδων στους Παλαιστίνιους ως αντίποινα στις κινήσεις ένταξης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC). Έσοδα ύψους 106 εκατ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν εκ μέρους της Παλαιστινιακής Αρχής τον περασμένο μήνα δεν θα παραδοθούν. Για «νέο έγκλημα πολέμου» κάνει λόγο ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ.

Παγώνει το Ισραήλ με απόφαση της κυβέρνησης Νετανιάχου τη μηνιαία μεταφορά φορολογικών εσόδων στους Παλαιστίνιους ως αντίποινα στις κινήσεις ένταξης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC). Έσοδα ύψους 106 εκατ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν εκ μέρους της Παλαιστινιακής Αρχής τον περασμένο μήνα δεν θα παραδοθούν.

Για «νέο έγκλημα πολέμου» κάνει λόγο ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Παλαιστινιακής Αρχής στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ.

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργικού του συμβουλίου, να παγώσει την προγραμματισμένη μηνιαία μεταφορά περίπου 500 εκατομμυρίων ισραηλινών σέκελ (σχεδόν 106 εκατ ευρώ), στα οποία βασίζονται οι Παλαιστίνιοι, μεταξύ άλλων, για την καταβολή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Το πάγωμα της μεταφοράς φορολογικών εσόδων έρχεται ως αντίποινα στην πρωτοβουλία του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς να κινήσει διαδικασίες ένταξης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ενέργεια την οποία το Ισραήλ χαρακτηρίζει μονομερές βήμα που υπονομεύει τις προοπτικές για ειρηνευτική συμφωνία κατόπιν διαπραγμάτευσης.

Ο Αμπάς υπέγραψε προ ημερών το αίτημα για την εισδοχή της Παλαιστίνης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και άλλες 20 διεθνείς συμβάσεις, μετά την απόρριψη του παλαιστινιακού σχεδίου ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τη διευθέτηση της σύγκρουσης με το Ισραήλ.

Η πρωτοβουλία των Παλαιστινίων για την ένταξή τους στο ICC θεωρητικά θα μπορούσε να τους επιτρέψει να ζητήσουν να διωχθούν για εγκλήματα πολέμου Ισραηλινοί ηγέτες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024