Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένοπλοι απήγαγαν 40 νεαρούς στη Νιγηρία - Υποψίες για την Μπόκο Χαράμ

Ένοπλοι απήγαγαν 40 νεαρούς στη Νιγηρία – Υποψίες για την Μπόκο Χαράμ

Ένοπλοι, πιθανότατα μέλη της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ, απήγαγαν στη βορειοανατολική Νιγηρία 40 νεαρούς άνδρες για να τους κάνουν μαχητές, σύμφωνα με αναφορές από την πολιτείας του Μπόρνο.

Ένοπλοι, πιθανότατα μέλη της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ, απήγαγαν στη βορειοανατολική Νιγηρία 40 νεαρούς άνδρες για να τους κάνουν μαχητές, σύμφωνα με αναφορές από την πολιτείας του Μπόρνο.

Δεκάδες ένοπλοι πραγματοποίησαν επιδρομή εναντίον του χωριού Μαλάρι, σε απόσταση 20 χλμ. από το δάσος Σαμπίσα, που θεωρείται ως ένα από τα κρησφύγετα της Μπόκο Χαράμ. Σαράντα αγόρια και νεαροί άνδρες ηλικίας από 10 ως 23 ετών απήχθησαν και οδηγήθηκαν μέσα στο δάσος, σύμφωνα με κατοίκους του χωριού που διέφυγαν.

Η είδηση της απαγωγής δεν έγινε γνωστή παρά τη νύχτα της Παρασκευής, όταν κάτοικοι του χωριού κατάφεραν να φθάσουν στο Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα της Πολιτείας του Μπόρνο.

Οι τηλεπικοινωνίες είναι προβληματικές σε μια περιοχή η οποία αποτελεί θέατρο σχεδόν καθημερινών επιθέσεων, καθώς οι ισλαμιστές αντάρτες καταστρέφουν κεραίες και τηλεφωνικούς στύλους.

«Έφθασαν οπλισμένοι πάνω σε ημιφορτηγά και συγκέντρωσαν όλους τους άνδρες μπροστά από το σπίτι του αρχηγού του χωριού. Έβγαλαν θρησκευτικές ομιλίες πριν επιλέξουν 40 από τα αγόρια μας και τα πάρουν μαζί τους» δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους κατοίκους του χωριού, ο Μπουλάμα Μουχάμαντ.

«Οι δύο γιοι μου και τρία από τα ανίψια μου είναι μεταξύ των αγοριών που απήχθησαν από τους μαχητές της Μπόκο Χαράμ και πιστεύουμε ότι θα τους χρησιμοποιήσουν ως στρατιώτες» εξήγησε ο Μουχάμαντ.

«Όταν πληροφορηθήκαμε την απαγωγή των 40 αγοριών του Μαλάρι, αποφασίσαμε να διαφύγουμε επειδή κινδυνεύαμε να γίνουμε ο επόμενος στόχος τους» δήλωσε ο Αλαράμπα Μπαμπαγκόνι από το γειτονικό χωριό Μούλγκουι.

Ο νιγηριανός στρατός που σταθμεύει στο Μαϊντουγκούρι δεν θέλησε να σχολιάσει άμεσα την απαγωγή.

Η Μπόκο Χαράμ εξακολουθεί να κρατεί περισότερα από 200 νεαρά κορίτσια τα οποία απήγαγε τον Απρίλιο από το σχολείο τους στο Τσίμποκ, στην Πολιτεία του Μπόρνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024