Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Με ταχείς ρυθμούς η κατάρτιση των ψηφοδελτίων

ΣΥΡΙΖΑ: Με ταχείς ρυθμούς η κατάρτιση των ψηφοδελτίων

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου. Όλες οι τοπικές οργανώσεις θα πρέπει έως την ερχόμενη Πέμπτη να έχουν στείλει τις εισηγήσεις τους, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την Κεντρική Επιτροπή το προσεχές Σαββατοκύριακο. Πάντως, πρόσωπα από συνεργαζόμενες με τον ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις δεν πρόκειται να λάβουν εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου. Όλες οι τοπικές οργανώσεις θα πρέπει έως την ερχόμενη Πέμπτη να έχουν στείλει τις εισηγήσεις τους, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την Κεντρική Επιτροπή το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Πάντως, πρόσωπα από συνεργαζόμενες με τον ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις δεν πρόκειται να λάβουν εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του τη Δευτέρα στο Cine Κεραμεικός.

«Καλοδεχούμενοι, λοιπόν, όσοι θέλουν να συμβάλουν με ανιδιοτέλεια και με σεβασμό στη κρίση του λαού, σε ένα πλατύ μέτωπο ανατροπής. Σε ένα πλατύ μέτωπο νίκης που θα δώσει μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία. Σε έναν νέο συνασπισμό εξουσίας για τη κοινωνική σωτηρία, την οικονομική ανόρθωση και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Όχι, όμως, για να λάβουν εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, σαν αυτές που προσφέρουν ο κύριος Σαμαράς ή ο κύριος Θεοδωράκης» είπε χαρακτηριστικά.

Η αναφορά αυτή απαντά και σε όσους ήθελαν τον Φ.Κουβέλη να είναι σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας σε περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τις όποιες αποφάσεις της η ΔΗΜΑΡ πρόκειται να τις λάβει στο Διαρκές Συνέδριο, στις 3 και 4 Ιανουαρίου, ενώ αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση των κ. Τσίπρα-Κουβέλη ώς το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το Βήμα, η Αριστερή Πλατφόρμα αλλά και πολλά άλλα στελέχη σε τοπικό επίπεδο, αντιδρούν στη λογική της ένταξης στα ψηφοδέλτια προσώπων που έχουν «βεβαρημένο» πολιτικό παρελθόν. Επιπλέον, κατά της ένταξης σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στελεχών που δεν έχουν προφανή πολιτικά διαπιστευτήρια για συμπαράταξη τάσσεται ο Μαν. Γλέζος.


Σε εξέλιξη είναι, τέλος, και η διαδικασία για την κατάρτιση της τελικής μορφής των προγραμματικών διακηρύξεων του ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο των θεσμικών αλλαγών και του κράτους. Οι δεσμεύσεις σε αυτό το πεδίο αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024