Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διασωθέντες: «Δεν μας ειδοποίησε κανείς για τη φωτιά»

Διασωθέντες: «Δεν μας ειδοποίησε κανείς για τη φωτιά»

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες διασωθέντων του «Norman Atlantic» για τις δραματικές ώρες που έζησαν πάνω στο φλεγόμενο πλοίο. «Μέσα στο καράβι μας εγκατέλειψαν όλοι. Δεν μας ειδοποίησε κανείς» καταγγέλλουν. «Κοιμόμουν με τη γυναίκα μου μέσα στο φορτηγό, ακούσαμε τα λάστιχα των αυτοκινήτων να σκάνε και ανεβήκαμε στο κατάστρωμα για να σωθούμε» λέει οδηγός φορτηγού. «Μας άφησαν στο έλεος του Θεού. Ούτε το προσωπικό ήταν σωστό, ούτε τίποτα» λέει διασωθείσα οδηγός φορτηγού.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες διασωθέντων του «Norman Atlantic» για τις δραματικές ώρες που έζησαν πάνω στο φλεγόμενο πλοίο μέχρι να μπορέσουν να το εγκαταλείψουν με τη βοήθεια των διασωστών.

«Κοιμόμουν με τη γυναίκα μου μέσα στο φορτηγό, ακούσαμε τα λάστιχα των αυτοκινήτων που έσκαγαν και ανεβήκαμε στο κατάστρωμα για να σωθούμε» λέει στο Mega, οδηγός φορτηγού που επέβαινε στο μοιραίο πλοίο.

Σύμφωνα με τον οδηγό, στο γκαράζ μέσα στα φορτηγά κοιμούνταν άλλα 5-6 άτομα, τα οποία δεν τα ξανείδε μετά στο κατάστρωμα. «Δεν τηρήθηκαν οι κανόνες πυρασφάλειας» τονίζει.

«Μέσα στο καράβι μας εγκατέλειψαν όλοι. Δεν υπήρχε κανείς. Αυτό που θέλω να καταγγείλω είναι ότι εγώ προσωπικά ήμουν μέσα στην καμπίνα μου και κοιμόμουν και δεν μας ειδοποίησε κανείς. Μπήκε ο καπνός μέσα στην καμπίνα μου και θα καιγόμουν ζωντανή» λέει η Ευφροσύνη Μπεζάκη, επαγγελματίας οδηγός.

«Τουλάχιστον τρεις συνάδελφοί μου είναι νεκροί, διότι κοιμόντουσαν μέσα στα αυτοκίνητά τους. Τους επέτρεπαν να κοιμηθούν στα αυτοκίνητά τους αλλά υπ’ ευθύνη τους γιατί μετά σφράγιζαν οι πόρτες στα αμπάρια. Εγκλωβίστηκαν και δεν μπορούσαν να φύγουν» λέει η κ. Μπεζάκη, η οποία έφτασε το βράδυ της Δευτέρας με το C-130 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

«Το καράβι που ταξιδεύαμε ήταν άθλιο. Δεν ήταν μηχανικό σωστό και παρόλα αυτά το βγάλανε για να κάνει ταξίδι. Οι άνθρωποι κοιμήθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, όπως κι εγώ προσωπικά σκέφτηκα κάποια στιγμή επειδή ήταν άθλια η καμπίνα μου, να αφήσω τα πράγματά μου πάνω και να κατέβω να κοιμηθώ μέσα στο αυτοκίνητό μου» τονίζει.

«Μας άφησαν στο έλεος του Θεού. Ούτε το προσωπικό ήταν σωστό, ούτε τίποτα. Ο καπετάνιος σηκώθηκε κι έφυγε, δεν έδωσε καμία ενημέρωση σε κανέναν. Οι σωστικές λέμβοι από τη μία πλευρά κάηκαν, από την άλλη οι μισές κοπήκαν και δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τίποτα» λέει η κ. Μπεζάκη.

«Ό,τι βρίσκαμε πίναμε και ό,τι βρίσκαμε για να σκεπαστούμε. Ξηλώναμε τα πάντα. Δεν υπήρχε κανείς. Γινόταν ένας χαμός! Το πλήρωμα ήταν άφαντο…Δεν μας ειδοποίησαν. Πνιγήκαμε μέσα στις καμπίνες από τους καπνούς και τις φωτιές. Σηκωνόμαστε στις 4:00 το πρωί, τραβάμε την κουρτίνα μας και η φωτιά ήταν στο παράθυρό μας. Στο φινιστρίνι μας» λέει ο Χρήστος Περλής, οδηγός φορτηγού, που έφτασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με το Europa Cruise.

«Από τις 4:00 που καιγόμασταν, το πρώτο ελικόπτερο ήρθε δύο το μεσημέρι. Δύο και κάτι…Ήμασταν μέσα στη φωτιά, μέσα στο νερό και βοήθεια από πουθενά. Φωτιά λάβα και τίποτα άλλο. Όλο ήταν ένα κινητό ηφαίστειο. Επέπλεε ένα ηφαίστειο πάνω στο νερό» συνεχίζει.

Για τα σωστικά μέσα του πλοίου, ο οδηγός είπε ότι «δε δούλευε τίποτα. Ούτε ρεύμα, ούτε νερό. Απ’ το πρώτο τέταρτο έπαθε γενικό μπλακ άουτ».

Η σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου, που βρέθηκε στο φλεγόμενο πλοίο καταγγέλλει όπως και άλλοι επιβάτες ότι δεν ήχησε ο συναγερμός του πλοίου και η ίδια ξύπνησε από τους καπνούς. «Βγήκα πανικόβλητη» είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Πρόσθεσε πως αφού είδε τις φλόγες άρχισε να χτυπά τις πόρτες από τις καμπίνες για να ειδοποιήσει και άλλους επιβάτες. Μετά από αρκετή προσπάθεια η ίδια αλλά και αρκετοί επιβάτες κατάφεραν να βρουν μια πόρτα που οδηγούσε στο κατάστρωμα και έτσι γλίτωσαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024