Σοβαρές επιπτώσεις έχει στις οικονομίες Ουκρανίας και Ρωσίας η συνέχιση της διένεξης και οι γεωπολιτικές εντάσεις στην περιοχή.
 

Η επικεφαλής της ουκρανικής κεντρικής τράπεζας Βαλέρια Γκοντάρεβα ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη πως το ΑΕΠ της Ουκρανίας μειώθηκε κατά 7,5% το 2014, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η χώρα μας είχε να γνωρίσει τόσο δύσκολη χρονιά τουλάχιστον από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε η Γκοντάρεβα προς τους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας πως ο πληθωρισμός έτρεχε στο τέλος Νοεμβρίου στην Ουκρανία με ρυθμό 21%.

Αλλά και η οικονομία της Ρωσίας συρρικνώθηκε τον περασμένο μήνα για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, δεχόμενη πιέσεις από την μεγάλη πτώση στις τιμές του πετρελαίου και την κατάρρευση του εθνικού νομίσματος.

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως το ΑΕΠ της Ρωσίας συρρικνώθηκε κατά 0,5% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας εκτιμά πως η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 4,5% το 2015 αν η τιμή του πετρελαίου κινηθεί στα 60 δολάρια το βαρέλι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο