Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε Μπάρι, Λέτσε και Κέρκυρα διασωθέντες του «Norman Atlantic»

Σε Μπάρι, Λέτσε και Κέρκυρα διασωθέντες του «Norman Atlantic»

Στο λιμάνι του Μπάρι έδεσε λίγο μετά τις 08:30 το πρωί της Δευτέρας το πλοίο «Spirit of Piraeus», που μετέφερε 49 διασωθέντες επιβάτες του «Norman Atlantic». Ανάμεσά τους είναι 25 Έλληνες. Στο Λέτσε έχουν μεταφερθεί έξι Έλληνες, ενώ άλλοι επτά Έλληνες μεταφέρθηκαν στην Κέρκυρα. Οι διασωθέντες που βρίσκονται στο Μπάρι και το Λέτσε θα μεταφερθούν το απόγευμα στην Αθήνα με C130.

Στο λιμάνι του Μπάρι έδεσε λίγο μετά τις 08:30 το πρωί της Δευτέρας το πλοίο «Spirit of Piraeus», που μετέφερε 49 διασωθέντες επιβάτες του «Norman Atlantic». Ανάμεσά τους είναι 25 Έλληνες.

Πρόκειται για τους: Πατούνα Νίκο, Πατούνα Αλεξάνδρα, Πατούνα Γιάννη, Βραβορίτη Ματίνα, Τουζλούδη Γεώργιο, Νάνο Βασίλης, Τσαντακίδη Φώτιο, Θεοδωρίδη Αντώνιο, Κενανίδη Μάκη, Τσούκις Ευάγγελο, Νατσιοπούλου Ευαγγελία, Τσιλιόπουλο Κωνσταντίνο, Καλογεράκη Ιωάννη, Μαυραγάνη Βασίλειο, Σταμπολίτη Σωτήριο, Κωνσταντινίδη Ιωάννη, Ευτηριάδη Νικόλαο, Μέσκα Μιχαήλ, Κωνσταντινίδη Λεωνίδα, Σούφη Παναγιώτη, Τσόνα Αθανάσιο, Τσόνα Δημήτριο, Τσόνα Σεβαστιανό, Μάμιλλο Πετράκη και Φερμαντζή Αθανάσιο.

Όλοι είναι καλά στην υγεία τους, αλλά θα εξεταστούν προληπτικά από ιατρικό προσωπικό ώστε να διαπιστωθεί εάν πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Ένας Έλληνας νοσηλεύεται με εγκαύματα στα άκρα σε νοσοκομείο στο Μπάρι, ωστόσο, δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Οι Έλληνες διασωθέντες που βρίσκονται στο Μπάρι και το Λέτσε δίνουν κατάθεση στις ιταλικές αρχές και αναμένεται να μεταφερθούν στην Ελευσίνα με C130 που υπολογίζεται να απογειωθεί περί τις 16:00 ώρα Ελλάδας και να προσγειωθεί στην Ελευσίνα γύρω στις19:00.

Ελικόπτερο, τύπου Sikorsky, μετέφερε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας επτά διασωθέντες. Τρεις έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι άλλοι τέσσερις έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία του νησιού. Πρόκειται για τους: CHATZILIADIS ANASTASIOS, BOURBOS C., CHATZIPETRIS THEODOROS, APOSTOLOU CHRISOSTOMOS, PAVLOPOULOS ANDREAS, VENERIS ALEKOS, PAPATHANASOPOULOS MICHALIS, ARAMPATZIS N., STAMELOS F.

Συνολικά έξι Έλληνες έχουν μεταφερθεί στο Λέτσε. Πρόκειται για τους: Μπονάρου Μαρία, Ταβριζέλου Βασιλική, Κεραμά Νεφέλη, THIRAIOU OURANIA, ANGELOPOULOU ELENA, THEOFILI REGGINA.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής εξασφαλίζοντας αριθμό κλινών για την περίπτωση που απαιτηθεί. Την υποδοχή και περίθαλψη των Ελλήνων διασωθέντων που επιστρέφουν στη χώρα μας, συντονίζει ειδική υγειονομική ομάδα με επικεφαλής τον υποπτέραρχο Διευθυντή Υγειονομικού.

Οι συγγενείς των επιβαινόντων μπορούν να επικοινωνούν με το υπουργείο Ναυτιλίας στα τηλέφωνα: 210-4191714 και 210-4191316.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ναβάρο: «Ο Μεντιλίμπαρ μας έχει ενώσει, είμαστε μια οικογένεια»

Ο Ισπανός επιθετικός του Ολυμπιακού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βάσκο προπονητή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024