Με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας, όπου αναμένεται τα ξημερώματα της Τρίτης, πλέει το Cruise Europa, το οποίο το βράδυ της Δευτέρας αποβίβασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας διασωθέντες από το Norman Atlantic. Στο Cruise Europa επέβαιναν 69 διασωθέντες, εκ των οποίων 38 Έλληνες.

Το Cruise Europa έδεσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας περίπου στις 19:30 και αμέσως ανέβηκαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν κάποιοι από τους διασωθέντες χρειάζονται να μεταβούν σε κάποιο νοσοκομείο. Επί τόπου βρίσκονταν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Ένα από τα ασθενοφόρα παρέλαβε ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου, το οποίο στη διάρκεια του κατάπλου, τραυματίστηκε από τον καταπέλτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν πρόκειται για σοβαρό τραυματισμό.

Η αποβίβαση διασωθέντων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:30. Κατόπιν το πλοίο απέπλευσε με προορισμό την Πάτρα, όπου επίσης θα αποβιβαστούν διασωθέντες. Στο λιμάνι της Πάτρας αναμένεται να καταπλεύσει το Cruise Europa τα ξημερώματα της Τρίτης.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας περίμεναν συγγενείς διασωθέντων, προκειμένου να παραλάβουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που έζησαν δραματικές στιγμές, όταν στο Norman Atlantic ξέσπασε φωτιά και έμεινε ακυβέρνητο εν μέσω ιδιαίτερα άσχημων καιρικών συνθηκών.

Οι επιβαίνοντες του Norman Atlantic διασώθηκαν κυρίως από αέρος με Super Puma που τους μετέφεραν στα παρακείμενα πλοία ή στο Μπάρι της Ιταλίας, ενώ κάποιοι κατάφεραν να διαφύγουν με σωσίβιες λέμβους.

Υπενθυμίζεται ότι το πλήρωμα του Cruise Europa έκανε μία από τις πρώτες ηρωικές προσπάθειες με μια σωσίβια λέμβο να πλησιάσει το φλεγόμενο πλοίο, ωστόσο οι ακραίες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την επιτυχία του εγχειρήματος.

Στο Cruise Europa επιβαίνουν 69 διασωθέντες, εκ των οποίων 38 Έλληνες. Σύμφωνα με τις επίσημες λίστες που έχει δώσει το υπουργείο Ναυτιλίας οι Έλληνες που βρίσκονται στο CRUISE EUROPA είναι:

APOSTOLOU PAVLOS, APOSTOLOU KONSTANTINOS, TSANTOYKLA VASILIKI,THEOHARI AIKATERINI, THEOHARIS IOANNIS, GEORGOTA IRINI, ANTONAKIS ANDREAS, ANTONAKIS LEONIDAS, ARAMPATZIS CHRISTOS, LEFA VARVARA, KONTONIKOLAOU EVAGGELOS, PALAMARI MARIA, SKOUTAS IOANNIS, ARAMPATZI IOANNA, KOUTROPOULOS PANAGIOTIS, PSATHA EFSTATHIA, POTIRIADI ALEXANDRA, FOTIADIS THEODOROS, PERLIS CHRISTOS, MPAHARI MARIA, ANASTASIOU ARIADNE, ARVANITI EFTHIMIA, DIMITROULAKI POLIMIA, GOLFOMITSOU ELENI, VARTSIOTI IRINI, KREVAIKA SOULTANA,  PAPANTONIOU EFTIMIOS, PAPANTONIOU EFTIXIA, STAVROPOULOU STAVROULA, GONDOLO-GORDON FAIDRA, GONDOLO-GORDON MARIA.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου οικογένειες περίμεναν να φθάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας