Βασίλης Τσιτσάνης: «100 χρόνια από τη γέννησή του» στο Μέγαρο Μουσικής
Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σημαντικού δημιουργού της ελληνικής λαϊκής μουσικής και τραγουδιού του 20ού αιώνα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δυο μοναδικές συναυλίες αφιερωμένες στο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη. «100 χρόνια από τη γέννησή του» και με πρωτοβουλία της οικογένειας του Βασίλη Τσιτσάνη, τρεις άλλοι μεγάλοι έλληνες […]
Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σημαντικού δημιουργού της ελληνικής λαϊκής μουσικής και τραγουδιού του 20ού αιώνα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δυο μοναδικές συναυλίες αφιερωμένες στο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη.
«100 χρόνια από τη γέννησή του» και με πρωτοβουλία της οικογένειας του Βασίλη Τσιτσάνη, τρεις άλλοι μεγάλοι έλληνες καλλιτέχνες αναλαμβάνουν να αποδώσουν το μοναδικό έργο του με σεβασμό και γνώση, σε δυο αφιερωματικές βραδιές, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Πιο συγκεκριμένα, η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη, δύο σπουδαίες γυναικείες φωνές, αναλαμβάνουν να επικοινωνήσουν το ποιητικό ιδίωμα των τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη υπό την καθοδήγηση του διευθυντή ορχήστρας Σταύρου Ξαρχάκου.
18 Ιανουαρίου 1915: Ο Βασίλης Τσιτσάνης γεννιέται στα Τρίκαλα. Και από ένα παράξενο παιχνίδι της μοίρας, την ίδια ημερομηνία, 18 Ιανουαρίου του 1984, πεθαίνει στο νοσοκομείο Brompton του Λονδίνου.
Πολυγραφότατος, μεγαλοφυής, καινοτόμος, με πλούσια φαντασία και έργο σπάνιας ποιότητας, μαστοριάς και καλαισθησίας, ο Βασίλης Τσιτσάνης έγινε ο συνθέτης που χωρίς αυτόν η εικόνα της ελληνικής μουσικής θα ήταν περιορισμένη και διαφορετική.
Και 100 χρόνια από τη γέννησή του ο Βασίλης Τσιτσάνης ζει για πάντα μέσα από τα τραγούδια του και εξακολουθεί να συναρπάζει και να συγκινεί ακόμη και πολύ νέους ανθρώπους, παραμένοντας διαχρονικός και επίκαιρος όπως μόνο οι μεγάλοι της Τέχνης.
«Τίποτα δεν αγνόησα στα τραγούδια μου. Η φαντασία μου φτερούγισε παντού» έλεγε ο ίδιος.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας