Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ford Mustang των 600.000 δολαρίων

Η Ford Mustang των 600.000 δολαρίων

Μια μοναδική -με όλη τη σημασία της λέξης- Ford Mustang του 1965 πρόκειται να δημοπρατηθεί στη Φλόριντα των Hνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, φιλοδοξώντας να αποτελέσει το πολυτιμότερο δείγμα του είδους της.

Τη χωρίζουν μόλις 16 ίντσες -σχεδόν 40 εκατοστά- από την έκδοση που πέρασε στην παραγωγή αλλά και μερικές χιλιάδες δολάρια από τις συμβατικές Mustang που βρέθηκαν ελάχιστους μήνες αργότερα στις προθήκες της Ford.

Ο λόγος για τη μία και μοναδική Ford Mustang που σχεδιάστηκε από τον Vince E. Gardner και παράχθηκε στα μέσα του 1964, έχοντας βασιστεί στην έκδοση προπαραγωγής της Mustang του 1965.

Οι ιδιαιτερότητες της πρωτότυπης Mustang, η οποία έχει γίνει γνωστή και ως «Shorty», δεν σταματούν στο περιορισμένο κατά 16 ίντσες εκατοστά μήκος της.

Η απουσία της πίσω σειράς καθισμάτων και πολύ περισσότερο ο ανασχεδιασμός του πίσω τμήματος, αναδεικνύουν τη μοναδικότητα των χαρακτηριστικών της.

Για την κατασκευή των επιφανειών του αμαξώματος έχει χρησιμοποιηθεί υαλόνημα, ενώ κάτω από το καπό της πρωτότυπης Mustang βρίσκεται ένας V8 κινητήρας χωρητικότητας 5,0 λίτρων, την τροφοδοσία του οποίου αναλαμβάνουν τρία καρμπυρατέρ.

Τροποποιήσεις έχει δεχτεί και το σύστημα μετάδοσης και ειδικότερα το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, μέσω του οποίου η ισχύς του οκτακύλινδρου μοτέρ καταλήγει στους πίσω τροχούς.

Η μία και μοναδική «Shorty» Mustang αρχικά εκτέθηκε στο «Henry Ford Museum», ωστόσο, από τη στιγμή που η μπλε οβάλ φίρμα αποφάσισε να μην προχωρήσει στην παραγωγή της με τη συγκεκριμένη μορφή, την οδήγησε στην καταστροφή.

Αντίθετη γνώμη είχε ο δημιουργός της, Vince E. Gardner, ο οποίος και την… εξέφρασε κλέβοντας το αυτοκίνητο και κρύβοντάς το σε μια αποθήκη.

Ωστόσο, ο V. Gardner δεν κατέβαλε το ενοίκιο των μηνών που ακολούθησαν με αποτέλεσμα η Mustang να έρθει ξανά στο προσκήνιο της επικαιρότητας, όταν ο ιδιοκτήτης της αποθήκης την ανακάλυψε πίσω από έναν τοίχο που γκρέμισε.

Το αυτοκίνητο κατέληξε σε υπάλληλο ασφαλιστικής εταιρείας, πριν πωληθεί στον σημερινό της ιδιοκτήτη, ο οποίος και προχώρησε στην πλήρη ανακατασκευή της.

Η «Shorty» Mustang του 1964 πρόκειται να δημοπρατηθεί τον προσεχή Μάρτιο από την «Auctions America» στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, με τους ειδικούς να εκτιμούν πως η αξία της θα φτάσει ακόμα και τα 600.000 δολάρια.

auto.in.gr

Sports in

Οι Christian Louboutin μπότες που η Lana del Rey και η Taylor Swift δεν μπορούν να αποχωριστούν

Η Swift τις φορούσε καθ' όλη τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας που την έκανε δισεκατομμυριούχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024