Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η λίστα με τα ονόματα των επιβαινόντων στο Νorman Atlantic

Η λίστα με τα ονόματα των επιβαινόντων στο Νorman Atlantic

Τη συνολική λίστα επιβαινόντων και πληρώματος του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic, όπως διαβιβάστηκε από τη διαχειρίστρια εταιρεία στο Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας. Δείτε ολόκληρη τη λίστα...

Τη συνολική λίστα επιβαινόντων και πληρώματος του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίουNorman Atlantic,όπως διαβιβάστηκε από τη διαχειρίστρια εταιρεία στο Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας.

»» Διαβάστε εδώ τη λίστα με τα ονόματα των 478 επιβατών και μελών του πληρώματος του Norman Atlantic

Διαβάστε επίσης: Η λίστα με Έλληνες επιβάτες που απομακρύνθηκαν από το Norman Atlantic

Το σημείο όπου βρισκόταν το Norman Atlantic στις 19:15

O υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εξερχόμενος από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, αναφορικά με την επιχείρηση διάσωσης του Ε/Γ- Ο/Γ Norman Atlantic, δήλωσε τα εξής:

«Aπό τις 4 σήμερα τα ξημερώματα, έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στο Norman Atlantic. Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 478 άτομα (πλήρωμα και επιβάτες) εκ των οποίων οι 268 είναι Έλληνες.

» Στην περιοχή πνέουν άνεμοι οι οποίοι αγγίζουν τα 10 μποφόρ, 55 μίλια ταχύτητα αέρος, υπάρχει ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολες οποιεσδήποτε επιχειρήσεις από αέρος. Στην περιοχή έχουν σπεύσει και ήδη συνδράμουν αρκετά εμπορικά πλοία.

» Ο πλοίαρχος του Norman Atlantic είναι Ιταλός και βέβαια το συντονισμό της έρευνας διάσωσης από τη στιγμή που κατέφθασε έχει αναλάβει το πλοίο Cruise Europa το οποίο επίσης έχει Ιταλό κυβερνήτη. Βρισκόμαστε σε άμεση επαφή με τις ιταλικές αρχές, με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας, το οποίο έχει διαθέσει στην επιχείρηση ελικόπτερα και αεροπλάνα. Aυτή τη στιγμή τα παραπλέοντα πλοία είναι το Spirit of Pireus, το Plana, το Aby Jeannete, Cruise Europa, το Evinos, το οποίο είναι δεξαμενόπλοιο και θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα σε περίπτωση που χρειαστεί αεροδιακομιδή των επιβαινόντων, το Genmar Argus, το Stelios B, το Serifos και προσεγγίζουν την περιοχή, το πυροσβεστικό σκάφος «Γκάτσος» από την Κέρκυρα, ένα πλωτό της ιταλικής Ακτοφυλακής και ένα πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.

» Είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση διάσωσης, με πολλές δυσκολίες και επικοινωνίας και συνεννόησης. Ήδη, το ιταλικό Κέντρο διάσωσης της Ρώμης, εφ΄όσον το πλοίο βρίσκεται ήδη στα ιταλικά χωρικά ύδατα αναλαμβάνει τον πλήρη συντονισμό με τη συνεργασία τη δική μας και βεβαίως έχουμε θέσει στη διάθεσή τους όλα αυτά τα μέσα που σας ανέφερα.

» Εργαζόμαστε για τη σωτηρία όλων των επιβαινόντων και βεβαίως προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι κανένας μα κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα και για το οποίο χρειάζεται η συνδρομή πολλαπλών δυνάμεων. Ευτυχώς τα παραπλέοντα πλοία είναι αρκετά, πράγμα που μας δίνει την αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε στο σημείο αυτό να έχουμε αρκετές δυνάμεις για να σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές, τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θέσουμε σε μεγαλύτερο κίνδυνο απ αυτόν που βρίσκονται τώρα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024