Ν.Παππάς: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πολιτική παρένθεση
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές δεν θα είναι μια πολιτική παράνθεση, θα είναι μια αλλαγή ιστορικών διαστάσεων, αναφέρει σε άρθρο του στα Νέα Σαββατοκύριακο ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.
«Η χώρα λοιπόν είναι μπροστά σε μια αλλαγή ιστορικών διαστάσεων. Όχι μπροστά σε μια απλή εναλλαγή κομμάτων στη διακυβέρνηση. Είναι μπροστά σε ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο, όχι μπροστά σε πολιτική παρένθεση. Σε αυτές τις εκλογές θα κερδίσει όχι απλώς ένα κόμμα. Αλλά μια πλατιά πολιτική, κοινωνική και εκλογική συμμαχία με ισχυρό προγραμματικό υπόβαθρο και κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια συμμαχία που θα ξεκινήσει να γιατρεύει τις μνημονιακές πληγές και να ξαναχτίζει την Ελλάδα. Που θα επαναφέρει συνθήκες ομαλότητας, διαφάνειας και λειτουργίας των θεσμών» σημειώνει.
Ο Νίκος Παππάς αναφέρει ότι αυτοί που διακινούν το σενάριο της παρένθεσης «παραδέχονται την επερχόμενη λαϊκή αποδοκιμασία και πιάνουν στασίδι ως αυριανοί υπονομευτές που θα ποντάρουν στην κατάρρευση της χώρας για τη δική τους παλινόρθωση».
«Πρώτον, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμπυκνώνουν αντιτιθέμενα κοινωνικά συμφέροντα, με τη ΝΔ να υπηρετεί τις προσδοκίες μιας ελάχιστης μειοψηφίας του ελληνικού λαού που κατάφερε μέσα στην κρίση να πλουτίσει.
» Δεύτερον, έχει μεσολαβήσει η οριστική διάσπαση των σχέσεων εκπροσώπησης που είχαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οικοδομήσει με τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα.
» Τρίτον, έχει επέλθει η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της πρώτης πολιτικής δύναμης, και η προοπτική της οριστικής απόσυρσης του παλιού πολιτικού προσωπικού».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης

