Σε συνολική διαπραγμάτευση του χρέους χωρίς μονομερείς ενέργειες θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν εκλεγεί κυβέρνηση, τονίζει ο βουλευτής, Γιώργος Σταθάκης, υπογραμμίζοντας ότι «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ φαντάζουν περισσότερο ρεαλιστικές από αυτές της σημερινής κυβέρνησης».

«Η διαπραγμάτευση που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι συνολική και θα αφορά τόσο την απομείωση του δημόσιου χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, όσο και την αντικατάσταση του μνημονίου με ένα οικονομικό πρόγραμμα προσανατολισμένο προς την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο ότι δεν σκοπεύει να προβεί σε μονομερείς ενέργειες, καθώς θεωρούμε ότι οι προτάσεις τις οποίες κομίζουμε είναι επωφελείς για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» λέει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο κ. Σταθάκης υπογραμμίζει ότι «το βασικό διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών είναι το αν θα συνεχίσουν οι μνημονιακές μεταρρυθμίσεις ή αν θα μπορέσει ο ελληνικός λαός να γυρίσει μια νέα σελίδα προς μια βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, όπως διακηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο βουλευτής τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική δύναμη σταθερότητας για τον τόπο και ότι ήρθε η ώρα για την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια «ηρωική έξοδο» και να προκηρύξει εκλογές.

«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επίτευξη της αυτοδυναμίας και η εκλογική στρατηγική του πρέπει να συμβάλει σε αυτό. Αυτό εξάλλου θα ενισχύσει πολύ τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Ανεξάρτητα από αυτή την επιδίωξη, η κυβέρνηση που θέλουμε να συγκροτήσουμε θα αντανακλά μια ευρύτερη συμπαράταξη κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων μέσα από τη σύνθεση και το δυναμικό της».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας