Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαλαισία: Πάνω από 100.000 εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών

Μαλαισία: Πάνω από 100.000 εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών

Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε πέντε πολιτείες του βόρειου τμήματος της Μαλαισίας εξαιτίας των σφοδρών πλημμυρών που έχουν πλήξει τη χώρα. Οι κακές καιρικές συνθήκες καθώς και η υψηλή στάθμη των υδάτων έκαναν ιδιαίτερα δύσκολη την εκκένωση κατοικιών καθώς και τη μεταφορά τροφίμων με ελικόπτερα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός της χώρας Νατζίμπ Ραζάκ.

Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε πέντε πολιτείες του βόρειου τμήματος της Μαλαισίας εξαιτίας των σφοδρών πλημμυρών που έχουν πλήξει τη χώρα.

Οι κακές καιρικές συνθήκες καθώς και η υψηλή στάθμη των υδάτων έκαναν ιδιαίτερα δύσκολη την εκκένωση κατοικιών καθώς και τη μεταφορά τροφίμων με ελικόπτερα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός της χώρας Νατζίμπ Ραζάκ.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Μαλαισίας, μέχρι στιγμής 103.412 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις πολιτείες Κελαντάν, Τερένγκανου, Παχάνγκ, Περάκ και Περλίς.

Την Τρίτη, περίπου 60 τουρίστες ήταν ανάμεσα στους 100 ανθρώπους οι οποίοι κινδύνευσαν λόγω των πλημμυρών που έπληξαν θέρετρο βορειοανατολικά της χώρας. Σύμφωνα με τις αρχές η περιοχή επλήγη από τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Πάντως, ο πρωθυπουργός της χώρας δέχθηκε έντονες επικρίσεις για το γεγονός ότι επιχείρησε να διαχειριστεί την κρίση εξ αποστάσεως, και συγκεκριμένα από τη Χαβάη, όπου φωτογραφήθηκε την ώρα που έπαιζε γκολφ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μουχιντίν Γιασίν απάντησε, μέσω της εφημερίδας New Strait Times, ότι ο Νατζίμπ είχε «ανάγκη από ένα διάλειμμα» και ότι η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί επαρκώς στις υποχρεώσεις της: «Αντιμετωπίζουμε πλημμύρες κάθε χρόνο, όμως αυτές φαίνεται πως είναι οι χειρότερες που η χώρα γνώρισε κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών», είπε ο ίδιος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024