Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο συλλήψεις για σχέση με τρομοκρατία στην Αυστραλία

Δύο συλλήψεις για σχέση με τρομοκρατία στην Αυστραλία

Η αντιτρομοκρατική του Σίδνεϊ προχώρησε σε συλλήψεις δύο ανδρών, μία ημέρα αφού ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει πως έχει διαπιστωθεί αύξηση ύποπτων συνδιαλλέξεων στον απόηχο της ομηρίας στο καφέ Lindt. Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες κατηγορείται για κατοχή εγγράφου που είχε στόχο να διευκολύνει τη διενέργεια τυφλής τρομοκρατικής επίθεσης ενώ ο δεύτερος -που είχε συλληφθεί στην «σκούπα» του Σεπτεμβρίου- για παραβίαση περιοριστικών όρων.

Η αντιτρομοκρατική του Σίδνεϊ προχώρησε σε συλλήψεις δύο ανδρών, μία ημέρα αφού ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει πως έχει διαπιστωθεί αύξηση ύποπτων συνδιαλλέξεων στον απόηχο της ομηρίας στο καφέ Lindt.

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες, ο 20χρονος Σουλεϊμάν Χαλίντ, κατηγορείται για κατοχή εγγράφου που είχε στόχο να διευκολύνει τη διενέργεια τυφλής τρομοκρατικής επίθεσης.

Ο δεύτερος, ένας 21χρονος είχε τεθεί υπό κράτηση στην «σκούπα» του Σεπτεμβρίου, κατηγορείται για παραβίαση περιοριστικών όρων.

Ανακοινώνοντας τις δύο συλλήψεις, ο αρχηγός της αστυνομίας Μάικλ Φέλαν ανέφερε πως δεν υπάρχει «συγκεκριμένη» τρομοκρατική απειλή και πως οι δύο συλλήψεις είναι μέρος της γενικότερης έρευνας της αντιτρομοκρατικής που είχε κορυφωθεί με την «σκούπα» του Σεπτεμβρίου.

Συνολικά, ο αριθμός των συλληφθέντων έχει ανέβει στους 11.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Αυστραλία είχε περάσει ένα από τα αυστηρότερα πλαίσια κατά της τρομοκρατίας με στόχο να αποτρέψει τη ριζοσπαστικοποίηση προσώπων προς την «κατεύθυνση» του τζιχαντισμού -ήδη, αριθμός Αυστραλών έχει πάει να πολεμήσει με την ISIS σε Ιράκ και Συρία, εγείροντας ανησυχία για το εσωτερικό της χώρας.

Όμως παρά το νέο πλαίσιο, και το γεγονός ότι ο Μονίς -ο δράστης της ομηρίας στο καφέ Lindt- ήταν «γνωστός» στις Αρχές και είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση για βαριά αδικήματα, ο Ιρανός «ιεροκήρυκας» (όπως δήλωνε) κατάφερε να εμφανιστεί ανενόχλητος στην καφετέρια και να πιάσει όμηρους προσωπικό και θαμώνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024