Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποζημίωση στον Νο2 του Εθνικού Μετώπου για δημοσίευμα του Closer

Αποζημίωση στον Νο2 του Εθνικού Μετώπου για δημοσίευμα του Closer

Αποζημίωση 20.000 ευρώ θα καταβάλει το γαλλικό περιοδικό Closer, που καταδικάστηκε επειδή «έπληξε την προσωπική ζωή» του δεύτερου στην ιεραρχία του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN), αποκαλύπτοντας την ομοφυλοφιλία του. Το περιοδικό είχε δημοσιεύσει στα μέσα Δεκεμβρίου φωτογραφίες του Φλοριάν Φιλιπό με έναν άνδρα που φέρεται να είναι σύντροφός του.

Αποζημίωση 20.000 ευρώ θα καταβάλει το γαλλικό περιοδικό Closer, που καταδικάστηκε επειδή «έπληξε την προσωπική ζωή» του δεύτερου στην ιεραρχία του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN), αποκαλύπτοντας την ομοφυλοφιλία του.

Το περιοδικό δημοσίευσε στις 12 Δεκεμβρίου σε τέσσερις σελίδες επτά φωτογραφίες του Φλοριάν Φιλιπό, αντιπροέδρου του FN, ο οποίος βρισκόταν στη Βιέννη και συνοδευόταν από έναν «τηλεοπτικό δημοσιογράφο», το πρόσωπο του οποίου είχε καλυφθεί.

«Ναι στην αγάπη για όλους» ήταν η λεζάντα μίας από τις φωτογραφίες, μια αναφορά στον «γάμο για όλους» που ψηφίστηκε το 2013 για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Το Closer πρέπει επίσης να δημοσιεύσει την απόφαση του δικαστηρίου στο εξώφυλλό του και να καταβάλει τα έξοδα της δίκης στον Φιλιπό, ένα ποσό που ανέρχεται στα 3.500 ευρώ.

Το δικαστήριο υπογράμμισε ότι ο αντιπρόεδρος του FN και ο φίλος του «φωτογραφήθηκαν με τηλεφακό», γεγονός που αποδεικνύει την «επιβλαβή παρακολούθηση των δραστηριοτήτων τους στη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου τους, την ώρα που πίστευαν ότι ήταν προστατευμένοι από τα αδιάκριτα βλέμματα αφού βρίσκονταν στο εξωτερικό», κάτι που «αποτελεί παρενόχληση».

Το Closer είναι το γαλλικό περιοδικό που αποκάλυψε στις αρχές του έτους τη σχέση του Ολάντ με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ, γεγονός που οδήγησε στον χωρισμό του από τη σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024