Τη σύμπλευση των «Μεταρρυθμιστών» με το «Ποτάμι» επισημοποίησαν σήμερα, Τετάρτη, οι Σπύρος Λυκούδης και Σταύρος Θεοδωράκης σε κοινή συνέντευξη Τύπου μπροστά στην Παλαιά Βουλή. Αφού έδωσαν τα χέρια, υποσχέθηκαν «σύμπλευση στα νερά του Ποταμιού», με κοινό σύνθημα το «να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα», «στη συνωμοσία του καλού».

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, το εκλογικό ταξίδι του Ποταμιού αρχίζει τώρα μαζί με τους Μεταρρυθμιστές που εκπροσωπεί ο Σπύρος Λυκούδης. Σήμερα, επισήμανε, χτίζεται μια μεγάλη συμμαχία με σκοπό τη διάσωση της χώρας.

«Συμπλέουμε με το Ποτάμι, αυτός είναι ο φορέας που θα πάμε στις εκλογές» ώστε «να διαμορφωθεί μια ισχυρή δύναμη που θα ισορροπήσει την πολιτική ζωή του τόπου» είπε ο Σπύρος Λυκούδης, αποσαφηνίζοντας επίσης ότι δεν έχει κάνει καμία συζήτηση, εκλογικού χαρακτήρα, με το ΠΑΣΟΚ και οι σχετικές φήμες δεν είναι αληθείς.

«Ο Σπύρος Λυκούδης εκπροσωπεί την αριστερά που θα θέλαμε, αυτή που επαναστατεί με λόγο, την αριστερά του Παπαγιαννάκη και του Κύρκου» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης και εξήγησε ότι μολονότι δεν συζητήθηκε η συμμετοχή του κ. Λυκούδη και των Μεταρρυθμιστών στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού, αυτό θεωρείται δεδομένο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο υπερψήφισης Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Χρυσή Αυγή, Θεοδωράκης και Λυκούδης τόνισαν ότι δεν μπορεί να στηρίζεται η δημοκρατία μας από ναζιστές.

Σχετικά με την ίδρυση νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι δεν πιστεύει ότι το Ποτάμι μπορεί να επηρεαστεί από τη δημιουργία άλλων κινημάτων.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Π. Τατσόπουλος και Γρ. Ψαριανός, η πρώην ευρωβουλευτής Άννυ Ποδηματά, ο πρώην βουλευτής Π. Κουναλάκης και η πρώην γγ του υπουργείο Εργασίας Αθ. Δρέττα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ