Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι διαρροές της CIA εγείρουν υποψίες αν και το Ισραήλ είναι στόχος παρακολούθησης

Οι διαρροές της CIA εγείρουν υποψίες αν και το Ισραήλ είναι στόχος παρακολούθησης

Το εγχειρίδιο της CIA που διέρρευσε, μέσω Wikileaks, στο Διαδίκτυο με τις συστάσεις προς τους πράκτορες της υπηρεσίας για το τι να προσέχουν στους ελέγχους στα αεροδρόμια έχει τύχει ιδιαίτερης προσοχής στο Ισραήλ. Η εκτενής αναφορά στο αεροδρόμιο του Μπεν Γκουριόν, οι έλεγχοι στο οποίο χαρακτηρίζονται αυστηροί, εγείρει ερωτηματικά στον ισραηλινό Τύπο για το εάν το Ισραήλ είναι «στόχος επιχειρήσεων» της αμερικανικής υπηρεσίας.

Το εγχειρίδιο της CIA που διέρρευσε, μέσω Wikileaks, στο Διαδίκτυο με τις συστάσεις προς τους πράκτορες της υπηρεσίας για το τι να προσέχουν στους ελέγχους στα αεροδρόμια έχει τύχει ιδιαίτερης προσοχής στο Ισραήλ.

Η εκτενής αναφορά στο αεροδρόμιο του Μπεν Γκουριόν, οι έλεγχοι στο οποίο χαρακτηρίζονται αυστηροί, εγείρει ερωτηματικά στον ισραηλινό Τύπο για το εάν το Ισραήλ είναι «στόχος επιχειρήσεων» της αμερικανικής υπηρεσίας.

Το εγχειρίδιο, που είδε στο φως της δημοσιότητας την Κυριακή, παρουσιάζει στους πράκτορες της CIA για τι ελέγχους πρέπει να έχουν προετοιμαστεί όταν ταξιδεύουν σε διάφορα αεροδρόμια της Ευρώπης αλλά και σε άλλα σημεία του κόσμου.

Στο έγγραφο γίνεται αναφορά στους ιδιαίτερα «επικίνδυνους» ελέγχους στο αεροδρομίο του Μπεν Γκουριόν.

«Δείχνει πως οι αμερικανικές υπηρεσίες διενεργούν ενεργή κατασκοπία σε βάρος του Ισραήλ» γράφουν χαρακτηριστικά οι Times of Israel.

Ακόμη πιο μακριά πηγαίνει η Haaretz, που γράφει πως «το έγγραφο της CIA δίνει επιπλέον στοιχεία πως το Ισραήλ είναι στόχος επιχειρήσεων της υπηρεσίας».

Ειδικά για το ισραηλινό Μπεν Γκουριόν, το έγγραφο της CIA τονίζει πως οι έλεγχοι είναι ενδελεχείς. Δευτεροβάθμιος έλεγχος γίνεται συστηματικά σε άνδρες μέσης ηλικίας που μοιάζουν με στρατιωτικοί, ασχέτως εθνικότητας ή φυλής.

Σκοπός του εγγράφου είναι να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των «ταξιδιωτών» της CIA.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024