Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισόβια σε τρεις άνδρες για ομοφοβικό έγκλημα στο Βέλγιο

Ισόβια σε τρεις άνδρες για ομοφοβικό έγκλημα στο Βέλγιο

Τρεις άνδρες καταδικάστηκαν την Τρίτη σε ισόβια κάθειρξη στο Βέλγιο για τη δολοφονία 32χρονου ομοφυλόφιλου το 2012, ενώ σε έναν συγκατηγορούμενό τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 30 ετών. Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξη καθώς αναγνώρισε ως ομοφοβικό το έγκλημα των τεσσάρων. Είναι η δεύτερη φορά που βελγικό δικαστήριο χαρακτηρίζει ομοφοβική μία  εγκληματική πράξη.

Τρεις άνδρες καταδικάστηκαν την Τρίτη σε ισόβια κάθειρξη στο Βέλγιο για τη δολοφονία 32χρονου ομοφυλόφιλου το 2012, ενώ σε έναν συγκατηγορούμενό τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 30 ετών.

Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξη καθώς αναγνώρισε ως «ομοφοβικό» το έγκλημα των τεσσάρων. Είναι η δεύτερη φορά που βελγικό δικαστήριο χαρακτηρίζει ομοφοβική μία εγκληματική πράξη.

Το Εφετείο της Λιέγης έκρινε ενόχους τους τέσσερις κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 32χρονου Ιχσάν Τζάρφι έξω από μια ντισκοτέκ για ομοφυλόφιλους, στις 22 Απριλίου 2012. Κρίθηκαν επίσης ένοχοι για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση του θύματος καθώς και για αυθαίρετη κράτηση.

Η σορός του Τζάρφι βρέθηκε πολλές ημέρες αργότερα σε ένα χωράφι, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τη Λιέγη. Σύμφωνα με την εισαγγελία ο 32χρονος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου και το μαρτύριό του κράτησε πολλές ώρες.

Από το 2006 οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού του θύματος θεωρούνται επιβαρυντική περίσταση στο βελγικό Δίκαιο, όπως συμβαίνει επίσης με τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024