Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκαταστάθηκε το Ίντερνετ στην Β.Κορέα μετά το πρωτοφανές μπλακ άουτ

Αποκαταστάθηκε το Ίντερνετ στην Β.Κορέα μετά το πρωτοφανές μπλακ άουτ

Εννέα ώρες χρειάστηκαν για να αποκατασταθεί η λειτουργία του Διαδικτύου στην Β.Κορέα, μετά το μυστηριώδες και πρωτοφανές μπλακ άουτ -μάλιστα σε μία συγκυρία κατηγοριών «κυβερνοπολέμου» από τις ΗΠΑ.Τα αίτια είναι άγνωστα, αλλά η χρονική στιγμή είναι περίεργη...

Εννέα ώρες χρειάστηκαν για να αποκατασταθεί η λειτουργία του Διαδικτύου στη Βόρειο Κορέα, μετά το μυστηριώδες και πρωτοφανές μπλακ άουτ -και μάλιστα σε μία συγκυρία κατηγοριών «κυβερνοπολέμου» από τις ΗΠΑ.

Το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας), η αμερικανική εταιρεία Dyn που παρακολουθεί τη λειτουργία του Διαδικτύου ανά την υφήλιο, ανέφερε πως πλέον το βορειοκορεατικό Διαδίκτυο έχει αποκατασταθεί.

Σε πρώτη φάση, το ερώτημα είναι εάν θα καταγραφούν νέες τοπικές διακοπές όπως εκείνες που είχαν παρατηρηθεί πριν το ολοκληρωτικό μπλακ άουτ.

Τα αίτια της διακοπής είναι άγνωστα, και όλα θεωρούνται πιθανά: Τεχνικό πρόβλημα στις βορειοκορεατικές υπηρεσίες που ελέγχουν τη λειτουργία του Διαδικτύου ή κυβερνοεπίθεση μαζικής κλίμακας από άγνωστους δράστες (ξένες κυβερνήσεις ή ακόμη και οργανώσεις).

Ωστόσο, η χρονική στιγμή είναι περίεργη: Προηγούμενως, οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει πως θα «απαντούσαν καταλλήλως» στην κυβερνοεπίθεση με στόχο τη Sony αλλά και η Νότιος Κορέα είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να βρισκόταν η Πιονγκγιάνγκ πίσω από την επίθεση χάκερ στην εταιρεία που διαχειρίζεται τα πυρηνικά της εργοστάσια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024