CNBC: Σε στασιμότητα η ελληνική αγορά ακινήτων
Στις πιέσεις που εξακολουθούν να ασκούνται στην ελληνική αγορά ακινήτων αναφέρεται σημερινό αφιέρωμα του CNBC, το οποίο εστιάζει στις χώρες με τις καλύτερες και χειρότερες αγορές κατοικιών παγκοσμίως.
Στις πιέσεις που εξακολουθούν να ασκούνται στην ελληνική αγορά ακινήτων αναφέρεται σημερινό αφιέρωμα του CNBC, το οποίο εστιάζει στις χώρες με τις καλύτερες και χειρότερες αγορές κατοικιών παγκοσμίως.
Σύμφωνα με το CNBC οι «φούσκες» στην αγορά ακινήτων όλης της Ευρώπης φαίνεται να αυξάνονται ξανά, ακόμη και σε χώρες που μόλις πρόσφατα είχαν πληγεί από αυτές όπως η Ιρλανδία.
Όπως σημειώνει, χαρακτηριστικά το δημοσίευμα σύμφωνα με το παγκόσμιο μεσιτικό γραφείο Knight Frank οι τιμές των κατοικιών στην Ιρλανδία έχουν κερδίσει 15% τους τελευταίους 12 μήνες, όταν οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί το ίδιο διάστημα κατά 4,8%.
Το CNBC αναφέρει πως μετά από έξι χρόνια ύφεσης, η ελληνική αγορά ακινήτων εξακολουθεί να βρίσκεται σε στασιμότητα. Οι αποτιμήσεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 7,7% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, αν και ο ρυθμός μείωσης των τιμών εξασθένησε.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει την αγορά ακίνητων η ελληνική κυβέρνηση έχει προσφέρει άδειες παραμονής σε κάθε επενδυτή από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποκτήσει ή ενοικιάσει ακίνητο στην χώρα που αξίζει πάνω από 250.000 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Η απόφαση του Αρείου Πάγου για υποκλοπές πλήττει τη Δημοκρατία
- Ο Κόντης ήταν μία μεταφυσική τιμωρία για τον Παναθηναϊκό
- Αγορές: Σε τεντωμένο σχοινί – Το ενεργειακό σοκ δεν έχει φανεί ακόμη
- Μεγάλο πλήγμα στον Παναθηναϊκό: Χάνει όλη τη σειρά με τη Βαλένθια ο Σλούκας!
- Μεταφορές χρημάτων, εκπτώσεις και πιστωτικές – Το Χ προσθέτει οικονομικές υπηρεσίες
- Λουτσέσκου μετά το Κύπελλο: «Είμαι συντετριμμένος – Ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι μου»
- Συνεργασία του Δήμου Χανίων και Αυστραλιανής Κυβέρνησης ενόψει της 85ης επετείου της Μάχης της Κρήτης
- Πώς είναι σήμερα ο Μήτσος από τη σειρά «Ευτυχισμένοι Μαζί»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442