Απόκλιση 122 εκατ. ευρώ έναντι του αρχικού στόχου κατέγραψαν στο 9μηνο 2014 οι προϋπολογισμοί 58 νομικών προσώπων φορέων της γενικής κυβέρνησης που έχουν έκαστος προϋπολογισμό άνω των 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από τους 58 φορείς οι 36 παρουσιάζουν απόκλιση μικρότερη του 10% από το στόχο ή εμφανίζουν στο 9μηνο θετική απόκλιση (πλεόνασμα), 21 φορείς παρουσιάζουν αρνητική απόκλιση πέραν του 10% του στόχου που έχει τεθεί και 1 φορέας, η Ελληνική Στατιστική Αρχή δεν έχει στείλει στο ΓΛΚ – προς το παρόν- στοιχεία παρακολούθησης στοχοθεσίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι αποκλίσεις που παρουσιάζονται στο 9μηνο στους εν λόγω 58 φορείς αναμένεται να ελαχιστοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους και σε κάθε περίπτωση είναι πλήρως δικαιολογημένες.

Εξάλλου, στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών για τα αποτελέσματα ΔΕΚΟ – ΝΠΙΔ στο εξάμηνο 2014 καταδεικνύουν αποκλίσεις 26 εκατ. ευρώ ή 13% περίπου έναντι του στόχου. Από τους 10 φορείς οι επτά παρουσιάζουν θετική απόκλιση, αρνητικές αποκλίσεις εμφανίζουν οι ΟΣΕ και η Κοινωνία της Πληροφορίας , ενώ ένας φορέας η Ηλεκτρομηχανική Κύμης δεν έχει υποβάλει στοιχεία, διότι το προσωπικό του βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο