Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο αίτημα Χαϊκάλη για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Νέο αίτημα Χαϊκάλη για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Αίτημα να αναλάβει την υπόθεση το Δικαστικό Συμβούλιο ώστε να κρίνει αυτό επί της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου του Γ.Αποστολόπουλου κατέθεσε η δικηγόρος του Πέτρου Χαϊκάλη, Ελένη Τζούλη, και ενώ αναμένεται το πόρισμα του εισαγγελέα εφετών Π.Παναγιωτόπουλου για την ποινική πορεία που θα έχει η δικογραφία των καταγγελιών του βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Νέο αίτημα να αναλάβει την υπόθεση το Δικαστικό Συμβούλιο ώστε να κρίνει αυτό επί της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου του Γ.Αποστολόπουλου κατέθεσε η δικηγόρος του Πέτρου Χαϊκάλη, Ελένη Τζούλη, και ενώ αναμένεται το πόρισμα του εισαγγελέα εφετών Π.Παναγιωτόπουλου για την ποινική πορεία που θα έχει η δικογραφία των καταγγελιών του βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Σε δηλώσεις της στο Mega το πρωί της Δευτέρας, η κ. Τζούλη επισήμανε ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη της ως προς την αμερόληπτη στάση του εν λόγω εισαγγελέως και ότι το θέμα θα πρέπει να εισαχθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από το Εφετείο, η έρευνα του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου φαίνεται πως περατώθηκε την Κυριακή, μετά τις συμπληρωματικές καταθέσεις που έλαβε από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και τον καταγγέλοντα βουλευτή του κόμματος.

Έτσι, εκτιμάται ότι, εκτός απροόπτου, πιθανότατα και εντός της ημέρας, ο εισαγγελικός λειτουργός θα καταθέσει στον Ισ.Ντογιάκο το πόρισμά του για την ποινική μεταχείριση που θα πρέπει να έχει η υπόθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία είχε καταλήξει πως δεν απαιτείται άλλη δικαστική ενέργεια για τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς φαίνεται να είχε σχηματιστεί σαφής εικόνα για τα γεγονότα που συνέβησαν με τον βουλευτή Π. Χαϊκάλη.

Για τον λόγο αυτό, δεν κρίθηκε απαραίτητο να ικανοποιηθεί το αρχικό αίτημα που υποβλήθηκε από την πλευρά του βουλευτή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Το θέμα φέρεται να αξιολογήθηκε ήσσονος σημασίας, καθώς πηγές του Εφετείου ανέφεραν χαρακτηριστικά πως δεν θα προσέδιδε άλλη διάσταση στην έρευνα η αποκάλυψη του ποιος ειδοποίησε ποιον.

Κατά την εισαγγελική κρίση, επίσης, το οπτικοαστικό υλικό που προσκόμισε ο βουλευτής θεωρείται μη νόμιμο, κάτι που φέρεται να επισημάνθηκε εξαρχής στους καταγγέλλοντες. Ενδέχεται, μάλιστα, η Εισαγγελία να θεωρήσει πως η υπόθεση της καταγραφής και της επεξεργασίας του επίμαχου υλικού πρέπει να ερευνηθεί ξεχωριστά.

Πάντως, αν κριθεί ότι πράγματι επιχειρήθηκε χρηματισμός βουλευτή από τον Γ.Αποστολόπουλο η υπόθεση μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτή θα οδηγηθεί σε ανάκριση.

Είναι, ωστόσο, ανοικτό και το ενδεχόμενο οι δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης να βρεθούν στην ίδια θέση, καθώς η δωροδοκία ποινικά διαχωρίζεται σε ενεργητική και παθητική. Στη συγκεκριμένη υπόθεση, οι καταθέσεις που αξιολογεί ο εισαγγελέας από τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης, όπως τονίζεται από νομικές πηγές, ξεκάθαρα αφορούν συζητήσεις οικονομικής δοσοληψίας με φόντο την ψήφο του κ. Χαϊκάλη.

Ωστόσο, ο μεν βουλευτής υποστηρίζει ότι ο κ. Αποστολόπουλος τού πρότεινε χρηματισμό ενώ ο δεύτερος αναφέρει πως ο βουλευτής τού ζήτησε χρηματισμό για την ψήφο του. Αν τα στοιχεία της υπόθεσης δεν οδηγούν σε ασφαλή εκτίμηση τον εισαγγελικό λειτουργό, η δικογραφία θα οδηγηθεί στο αρχείο ελλείψει ισχυρών ενδείξεων για τα καταγγελλόμενα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024