ΔΗΜΑΡ: Φήμες για διάλυση πριν την προεδρική εκλογή
Η διάσπαση της ΔΗΜΑΡ, με την ομαδική ανεξαρτητοποίηση βουλευτών, ώστε να λειτουργήσουν αυτόνομα στην προεδρική εκλογή, είναι το σενάριο που κυκλοφορεί από την Κυριακή και το οποίο αποκαλύπτει ο Μικροπολιτικός στα Νέα.
Σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό, οι πληροφορίες θέλουν εννέα βουλευτές να είναι έτοιμοι να δηλώσουν την ανεξαρτητοποίησή τους.
Κατά πόσο το παραπάνω σενάριο ευσταθεί θα αποδειχθεί από τα αποτελέσματα της κοινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σήμερα Δευτέρα.
Το βέβαιο, κατά τον Μικροπολιτικό, είναι πως στους παροικούντες την Αγίου Κωνσταντίνου επικρατεί δυσφορία.
Αυτή -εκτός από τον «αυτοεγκλωβισμό» που νιώθουν πολλοί βουλευτές με τους χειρισμούς του Φώτη Κουβέλη-αφορά κυρίως την ανακοίνωση-απάντηση του κόμματος στο κάλεσμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για συναίνεση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Ο λόγος δεν είναι τόσο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αλλά το γεγονός ότι ο Φ.Κουβέλης φέρεται να συνέταξε μόνος του την ανακοίνωση, χωρίς πρώτα να έχει συζητήσει με τους βουλευτές του.
Σημειώνεται άλλωστε ότι τρεις εξ αυτών -Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας-έχουν υπογράψει το «κείμενο των οκτώ», στη γραμμή του οποίου κινήθηκε και το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων Σαμαρά, όπως τουλάχιστον φάνηκε από το διάγγελμά του την Κυριακή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΝΦΙΑ: Αναμονή για τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες – Πού θα βρείτε το εκκαθαριστικό
- Χαρίτσης: Μιλάμε πλέον για κυβέρνηση-χάκερ – Ο Μητσοτάκης είναι υπόλογος και θα λογοδοτήσει για τις ευθύνες του
- Προ ημερησίας συζήτηση άμεσα ζητά ο Ανδρουλάκης – Ο Μητσοτάκης οφείλει να λογοδοτήσει για το παρακράτος που έστησε
- Θεσσαλονίκη: Ένοχη κρίθηκε από το δικαστήριο η μητέρα που κούρεψε την κόρη της πάνω σε καυγά
- «Θα βρούμε τον σωστό τόνο» – Η λεπτή ισορροπία του παρουσιαστή των Όσκαρ, Κόναν Ο’Μπράιεν, εν μέσω του πολέμου με το Ιράν
- Η Κούβα δηλώνει ότι έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ εν μέσω του πετρελαϊκού αποκλεισμού
- ΠΑΣΟΚ για Κωνσταντινόπουλο: «Επέλεξε τον μονόλογο της υπονόμευσης της παράταξης» – Μπαράζ αντιδράσεων από στελέχη του κόμματος για τη διαγραφή του
- Η αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς με τον ΟΦΗ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442