Στην αναφορά ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι έχει προθεσμία ενός μήνα για να κερδίσει τη συναίνεση του ΔΣ της ΕΚΤ σχετικά με την ποσοτική χαλάρωση, δείχνοντας ότι δεν θα θέσει σε κίνδυνο την κεντρική τράπεζα, προχωρεί σε δημοσίευμά του τη Δευτέρα το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως τονίζει το πρακτορείο, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες της ΕΚΤ προετοιμάζονται για ποσοτική χαλάρωση με αγορές κρατικών ομολόγων (QE), κάτι που θα εξετασθεί στη συνεδρίαση της Τράπεζας στις 22 Ιανουαρίου, ο Μάριο Ντράγκι εργάζεται για να πάρει με το μέρος τους φορείς χάραξης πολιτικής.

Το Bloomberg αναφέρει πως μια παραχώρηση που συζητείται είναι να απαιτείται από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες να είναι υπεύθυνες για τουλάχιστον μέρος του δικού τους πιστωτικού κίνδυνου.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Bundesbank, της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γένς Βάϊτμαν υποστηρίζει ότι πέρα από το ζήτημα του κατά πόσον οι αγορές κρατικών χρεογράφων είναι νόμιμες, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για περισσότερη δράση αυτή τη στιγμή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο