Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πεντάστερος και πρώτος ο Ολυμπιακός, αποθέωση για Αμπιντάλ

Πεντάστερος και πρώτος ο Ολυμπιακός, αποθέωση για Αμπιντάλ

Με επιβλητική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πέρασε με θριαμβευτικό τρόπο από τη Μυτιλήνη διαλύοντας με 5-0 την Καλλονή, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το σκορ άνοιξε στο 11΄ ο Μανιάτης, για να ακολουθήσουν στην επανάληψη άλλα τέσσερα γκολ από τους Ντομίνγκες (63΄πεν.), Μπενίτες (65΄, 73΄) και Μπουχαλάκη (78'). Αποθεώθηκε από συμπαίκτες, αντιπάλους και όλους τους φιλάθλους στη Μυτιλήνη ο Ερίκ Αμπιντάλ στην τελευταία ποδοσφαιρική παράστασή του.

Με επιβλητική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πέρασε με θριαμβευτικό τρόπο από τη Μυτιλήνη διαλύοντας με 5-0 την Καλλονή, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το σκορ άνοιξε στο 11΄ ο Μανιάτης, για να ακολουθήσουν στην επανάληψη άλλα τέσσερα γκολ από τους Ντομίνγκες (63΄πεν.), Μπενίτες (65΄, 73΄) και Μπουχαλάκη (78′).

Αποθεώθηκε από συμπαίκτες, αντιπάλους και όλους τους φιλάθλους στη Μυτιλήνη ο Ερίκ Αμπιντάλ στην τελευταία ποδοσφαιρική παράστασή του.

Ο Ολυμπιακός του δεύτερου μέρους ήταν ομάδα τίτλου. Πραγματοποιώντας μακράν την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση μακριά από το «Γ.Καραϊσκάκης», το συγκρότημα του Μίτσελ υποχρέωσε την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη σε βαριά ήττα, πρώτη εφετινή εντός έδρας.

Οι πολλές απουσίες που είχαν οι γηπεδούχοι, σε συνδυασμό με το γρήγορο γκολ των Πειραιωτών, δεν τους επέτρεψαν να σταθούν με αξιώσεις απέναντι στον αντίπαλό τους, που με το «τρίποντο» αυτό πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας (ο ΠΑΟΚ παίζει αύριο στη Λιβαδειά).

Μόλις στο 2΄ οι γηπεδούχοι απείλησαν την εστία του Ολυμπιακού, με το διαγώνιο σουτ του Μίνγκα να διώχνει δύσκολα ο Ρομπέρτο. Στην πρώτη οργανωμένη του προσπάθεια ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με την κεφαλιά του Μανιάτη στο 11΄, μετά τη σέντρα ακριβείας του Μαζουακού. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε η Καλλονή εντός έδρας από την έναρξη του πρωταθλήματος!

Το γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων έδωσε γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι. Στο 17΄ ο Λεοζίνιο βγήκε… φάτσα με το Ρομπέρτο, αλλά καθυστέρησε κι έδωσε την ευκαιρία στον Αμπιντάλ να βάλει σωστά την προβολή και να απομακρύνει. Επτά λεπτά μετά και πάλι ο Λεοζίνιο έπιασε το βολέ έξω από την περιοχή κι ανάγκασε το Ρομπέρτο να διώξει σε κόρνερ.

Μεγάλη ευκαιρία για να δώσει ισχυρό προβάδισμα νίκης στον Ολυμπιακό έχασε ο Μήτρογλου στο 40΄, όταν βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, αλλά η κεφαλιά του ήταν απελπιστικά άστοχη.

Δεν παιζόταν στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός και στο πρώτο 15λεπτο απείλησε τέσσερις φορές, με τα σουτ των Μήτρογλου (απόκρουσε ο Χογκ) και Ντομίνγκες (λίγο άουτ), ενώ ενδιάμεσα η κεφαλιά του Σιόβα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 60΄ η κεφαλιά του Μπενίτες ανάγκασε τον Χογκ σε σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ.

Το ματς τελείωσε μέσα σε δύο λεπτά στην επανάληψη. Στο 63΄ ο Ντομίνγκες με πέναλτι (χέρι του Πιπίνη) πέτυχε το 0-2, ενώ στο 65΄ ο Μπενίτες με ιδανικό πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Παραγουανός έβαλε την… υπογραφή του και στο 73′, κάνοντας με αριστερό πλασέ το 0-4, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Μπουχαλάκης στο 78΄.

Στο 90΄ ο Μπενίτες είχε δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις του ματς όλο το γήπεδο χειροκρότησε τον Ερίκ Αμπιντάλ, που αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην καριέρα του σε επίσημο παιχνίδι.

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Πιπίνης – Εντινγκά

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γ.Ματζουράκης):
Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Γιορέντε, Πιπίνης, Καλτσάς, Στεφάνοβιτς, Λεοζίνιο, Μανούσος (79΄ Ραζάκ), Μίνγκας (74΄ Κύπρου), Χωριανόπουλος (74΄ Μπαρέρα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ):
Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ (79΄ Βούρος), Αμπιντάλ, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι (66΄ Μπουχαλάκης), Τσόρι Ντομίνγκες (71΄ Φορτούνης), Μπενίτες, Μήτρογλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024