Μέρκελ: Η Ελλάδα σε καλύτερο σημείο σήμερα από ό,τι πριν
Εκφράζοντας την πεποίθησή της πως η πολιτική της Ευρωζώνης απέναντι στην κρίση είναι η ενδεδειγμένη, η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε πως οι προοπτικές της Ελλάδας βρίσκονται σήμερα σε καλύτερο σημείο από ό,τι νωρίτερα. Η Μπούντεσταγκ ψηφίζει για τη δίμηνη τεχνική παράταση του ελληνικού προγράμματος, αλλά και για την «κατ' αρχήν και υπό προϋποθέσεις» έγκριση της χορήγησης προληπτικής πιστωτικής γραμμής.
Εκφράζοντας την πεποίθησή της πως η πολιτική της Ευρωζώνης απέναντι στην κρίση είναι η ενδεδειγμένη, η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε πως οι προοπτικές της Ελλάδας βρίσκονται σήμερα σε καλύτερο σημείο από ό,τι νωρίτερα.
Η Μπούντεσταγκ ψηφίζει για την δίμηνη τεχνική παράταση του ελληνικού προγράμματος, αλλά και για την «κατ’ αρχήν και υπό προϋποθέσεις» έγκριση χορήγησης προληπτικής πιστωτικής γραμμής, με τον όρο της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της τρόικας.
Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης εν όψει της συμμετοχής της στη Σύνοδο της ΕΕ, η Μέρκελ ανέφερε, κάνοντας γενικότερο απολογισμό της πολιτικής που ακολουθεί η ΕΕ απέναντι στην κρίση, ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι «καλύτερες από ό,τι προηγουμένως».
«Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι στις χώρες οι οποίες έχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερα την κρίση, η ανταγωνιστικότητα ανεβαίνει, ελλείμματα προϋπολογισμών συρρικνώνονται και η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία, τρεις από τις πέντε χώρες, έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τα προγράμματά τους» είπε.
«Και παρότι μένουν ακόμη πολλά να γίνουν, είναι και στην Ελλάδα οι προοπτικές σημαντικά καλύτερες σήμερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την αποφασιστική δράση της κάθε χώρας και χωρίς αποφασιστική, κοινή και αλληλέγγυα δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο» δήλωσε.
Επανέλαβε πως πυλώνες είναι και πρέπει να μείνουν η δημοσιονομική εξυγίανση φιλική προς την ανάπτυξη και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίσημο: Ο Νεϊμάρ αποχωρεί από την εθνική Βραζιλίας (vid)
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442