Τηλεφωνική επικοινωνία Ολάντ, Μέρκελ με Πούτιν, Ποροσένκο
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ομόλογό του της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο από τους οποίους ζήτησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες με σκοπό να «μην χάνουμε χρόνο», είχαν οι Φρανσουά Ολάντ και Ανγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ομόλογό του της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο από τους οποίους ζήτησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες με σκοπό να «μην χάνουμε χρόνο», είχαν οι Φρανσουά Ολάντ και Ανγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.
«Οι συζητήσεις στο πλαίσιο της ομάδας επαφής θα συνεχιστούν στο Μινσκ το συντομότερο δυνατόν για την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων σχετικά με τα ακόλουθα σημεία: μια αποτελεσματική και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός, την ανταλλαγή κρατουμένων και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών» αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ηλύσια Πεδία.
Η επικοινωνία του γάλλου προέδρου και της γερμανίδας καγκελαρίου με τους προέδρους Πούτιν και Ποροσένκο έρχεται «πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 18ης Δεκεμβρίου, όπου θα συζητηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία» σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής Προεδρίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Συνταγματική αναθεώρηση: Το απόγευμα η ψηφοφορία στη Βουλή – Τα επίμαχα άρθρα
- Μείωση της κίνησης των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τις επιθέσεις των Χούθι εναντίον της Σαουδικής Αραβίας
- Δύο συνταγές made in Italy
- Πυροβολισμοί σε φεστιβάλ φαγητού στο Σιάτλ – Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες
- Ρωσία: Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από ουκρανικές επιθέσεις
- Όλα όσα χαρίζουν οι φράουλες στον οργανισμό μας
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
- Δικαστήρια σε τρία μέτωπα στριμώχνουν την κυβέρνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442