Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Ημερίδα για το ανθρώπινο δυναμικό από ΣΕΒ και ALBA

Με στόχο την ανάδειξη του ρόλου της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και την ενίσχυση της συμβολής της στην ανταγωνιστικότητα της σημερινής επιχείρησης, ο ΣΕΒ διοργάνωσε ημερίδα σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School, με θέμα: «Από τα HR Metrics στα Human Capital Analytics», την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στην ημερίδα […]

Με στόχο την ανάδειξη του ρόλου της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και την ενίσχυση της συμβολής της στην ανταγωνιστικότητα της σημερινής επιχείρησης, ο ΣΕΒ διοργάνωσε ημερίδα σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School, με θέμα: «Από τα HR Metrics στα Human Capital Analytics», την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην ημερίδα στελέχη και εμπειρογνώμονες του τομέα ανθρώπινου δυναμικού ανέδειξαν τη χρησιμότητα ειδικών εργαλείων και μεθόδων, που μπορούν να συμβάλλουν στην πράξη, στην αποτελεσματικότερη λήψη αποφάσεων και στην εφαρμογή πολιτικών σχετικά με το πολυτιμότερο κεφάλαιο των επιχειρήσεων σήμερα, που είναι το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Στην ημερίδα απεύθυνε χαιρετισμό ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, κ. Άκης Σκέρτσος, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, τόνισε τη σημασία που αποδίδει ο ΣΕΒ στη στρατηγική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού στις επιχειρήσεις σήμερα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ενώ σύμφωνα με τις μελέτες του ΟΟΣΑ είμαστε ο δεύτερος πιο σκληρά εργαζόμενος λαός μετά την Κορέα, εντούτοις η παραγωγικότητα της εργασίας στη χώρα μας παραμένει εξαιρετικά χαμηλή».

Κάτι δεν κάνουμε καλά στο ζήτημα αυτό τόνισε ο κ. Σκέρτσος σημειώνοντας την ανάγκη κάθε σύγχρονη επιχείρηση, οποιουδήποτε μεγέθους, κλάδου ή δραστηριότητας, να μάθει να χρησιμοποιεί τα κατάλληλα εργαλεία και τις μεθόδους αναβάθμισης του ανθρωπίνου δυναμικού της. Για τον ΣΕΒ, η ανταγωνιστικότητα της εργασίας κρίνεται στη γνώση και εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων μάνατζμεντ και όχι στο φθηνότερο κόστος, κατέληξε.

Ο Πρύτανης του ALBA, κ. Νίκος Τραυλός, χαιρετίζοντας το Συνέδριο, τόνισε: «Η έρευνα δημιουργεί γνώση, η οποία, όταν μεταφέρεται από την ακαδημαϊκή στην επιχειρηματική κοινότητα, αποτελεί τη φλόγα που δημιουργεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης. Το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, το οποίο είναι εξαιρετικό, χρειάζεται οργάνωση, κίνητρα και τις κατάλληλες πρακτικές management, ώστε να καταστεί πιο παραγωγικό και δημιουργικό».

Η Δρ Όλγα Επιτροπάκη, Καθηγήτρια Οργανωσιακής Συμπεριφοράς, κάτοχος της Επώνυμης Ακαδημαϊκής Έδρας «Σταύρος Κωστόπουλος» στη Διοίκηση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του MSc. in Strategic Human Resource Management του ALBA, προχώρησε στην παρουσίαση, ανάλυση και ερμηνεία των Δεικτών Ανθρώπινου Δυναμικού (HR Metrics).

Η ημερίδα βασίστηκε στην πραγματοποίηση ενός καινοτόμου Networking Workshop, στο οποίο 60 στελέχη επιχειρήσεων αντάλλαξαν εμπειρίες, πρακτικές και δράσεις σε 3 διαδραστικούς κύκλους συζητήσεων. Οι συμμετέχοντες κατέληξαν ότι οι δείκτες ανθρώπινου δυναμικού πρέπει να συνδέονται με τη στρατηγική της επιχείρησης και να προκύπτουν από αυτήν. Οι δείκτες, σε καμία περίπτωση, δεν είναι αυτοσκοπός, ώστε η συνεχόμενη ενασχόληση με αυτούς προσθέτει αξία στην επιχείρηση. Το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού οφείλει, με κριτική σκέψη, να εντοπίζει τους δείκτες εκείνους που επηρεάζουν περισσότερο τη στρατηγική της επιχείρησης και να εστιάζει στην ποιοτική ανάλυσή τους.

Σημειώνεται ότι, της ημερίδας αυτής, προηγήθηκε η υλοποίηση τριήμερης εκπαίδευσης που έγινε σε 45 στελέχη επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους, στη βάση ενός Ειδικού Οδηγού σχετικά με την εφαρμογή και ανάλυση των Δεικτών Ανθρώπινου Δυναμικού (HR Metrics), ο οποίος βρίσκεται στη διάθεση των επιχειρήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024