Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε συναισθηματική φόρτιση και κερδοσκοπία αποδίδει η Μόσχα την πτώση του ρουβλίου

Σε συναισθηματική φόρτιση και κερδοσκοπία αποδίδει η Μόσχα την πτώση του ρουβλίου

Σε «συναισθηματικούς» λόγους και στις κερδοσκοπικές διαθέσεις απέδωσε την πτώση του ρουβλίου έναντι του δολαρίου και του ευρώ ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλ.Πούτιν. Στο μεταξύ συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός Μεντβέντεφ με την επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας και κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους, χωρίς όμως να γίνει γνωστό τι αποφάσισαν. Πάντως ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας χαρακτηρίζοντας «κρίσιμη» την κατάσταση υποσχέθηκε τη λήψη νέων μέτρων.

Σε «συναισθηματικούς» λόγους και στις κερδοσκοπικές διαθέσεις απέδωσε την πτώση του ρουβλίου έναντι του δολαρίου και του ευρώ ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Είναι αληθές ότι υπάρχουν αναταράξεις στην αγορά, γεγονός που μπορεί να εξηγηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη συναισθηματική φόρτιση και τις κερδοσκοπικές διαθέσεις», είπε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο μεταξύ συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη, με την επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας και κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους για να εξετάσουν την οικονομική κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα.

Στο δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο της ρωσικής κυβέρνησης σημειώνεται ότι στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιγκόρ Σουβάλοφ, ο σύμβουλος του προέδρου Πούτιν Αντρέι Μπελούσοφ, οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικής Ανάπτυξης, Αντόν Σιλουάνοφ και Αλεξέι Ουλιουκάεφ, η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Ναμπιούλινα και ο Μαξίμ Ακίμοφ, ο αναπληρωτής διευθυντής του εκτελεστικού γραφείου της ρωσικής κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση, ωστόσο, δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις για το τι συζητήθηκε και το αν ελήφθησαν αποφάσεις στη συνάντηση αυτή.

Πάντως ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Ουλιουκάγιεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, μιλώντας μετά τη συνάντηση των κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ρωσικής κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, είπε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα του ελέγχου στη ροή των κεφαλαίων.

Πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι συζήτησαν τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν για να επανέλθει η σταθερότητα στις χρηματαγορές και να σταθεροποιηθεί το ρούβλι.

Όπως είπε ο Ρώσος υπουργός, η παρούσα κατάσταση στην αγορά απαιτεί τη στήριξη του ρωσικού τραπεζικού τομέα, ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα.

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών υποστήριξε εξάλλου ότι η απόφαση της ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει το επιτόκιο κατά 6,5 ποσοστιαίες μονάδες ελήφθη πολύ αργά.

Νωρίτερα, ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Σεργκέι Σβεστόφ είχε χαρακτηρίσει «κρίσιμη» την κατάσταση καθώς το ρούβλι συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την ελεύθερη πτώση του και υποσχέθηκε ότι θα ληφθούν νέα μέτρα αφού η αύξηση του βασικού επιτοκίου δεν μπόρεσε να καθησυχάσει την αγορά.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Ακόμη και στους χειρότερους εφιάλτες μας δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε πριν από έναν χρόνο τι θα συνέβαινε σήμερα» είπε ο Σβεστόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

«Μετά την απόφαση να αυξηθεί το βασικό επιτόκιο, θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα από την Κεντρική Τράπεζα», πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024