Τη διαβεβαίωση ότι «η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει» έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, έπειτα από σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, εμμέσως επιβεβαίωσε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να δώσει παράταση στις διατάξεις του νόμου, ο οποίος για το 2014 προστάτευε την κύρια κατοικία από τους πλειστηριασμούς υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Καθησυχαστικός για το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δανειοληπτών με υπερήμερες οφειλές εμφανίσθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έπειτα από σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ερωτηθείς για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας απάντησε πως δεν ήταν θέμα που συζητήθηκε στη σύσκεψη, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει», καθώς υπάρχει κώδικας δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η δήλωση του κ. Σκρέκα επιβεβαιώνει δημοσιεύματα των προηγουμένων ημερών, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να δώσει παράταση στις διατάξεις του νόμου 4224/2013, ο οποίος για το 2014 προστάτευε την κύρια κατοικία από τους πλειστηριασμούς υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Άλλωστε μια παράταση του Ν. 4224/2013 θα εύρισκε αντίθετη και την τρόικα.

Σημειώνεται πως ο κώδικας δεοντολογίας των τραπεζών που επιλέγει να αξιοποιήσει η κυβέρνηση στο θέμα των πλειστηριασμών -περιλαμβάνει τους θεσμούς του «Συνεργάσιμου Δανειολήπτη» και των «Εύλογων Δαπανών Διαβίωσης»- προβλέπει πως τα νοικοκυριά μπορούν συναινώντας ή ακόμη και απορρίπτοντας τις λύσεις των τραπεζών να αποφεύγουν τους πλειστηριασμούς με την προϋπόθεση ότι οι δανειολήπτες θα ρυθμίζουν τα δάνειά τους.

Σχετικά με την προεδρική εκλογή, ο κ. Σκρέκας δήλωσε πολύ αισιόδοξος ότι «οι βουλευτές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα βάλουν τον τόπο σε περιπέτεια». «Η μάχη της κυβέρνησης για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη, να μειώσουμε τις τιμές και να μειώσουμε την ανεργία συνεχίζεται σκληρά» δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr