Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κέρδη καταγράφει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών

Κέρδη καταγράφει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εναρμονιζόμενο με το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών και τους επενδυτές να μιλούν για καθαρά τεχνικής φύσεως άνοδο, μετά τις σοβαρές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας. Ενδεικτικός ο χαμηλός τζίρος της στάσης αναμονής που κρατούν οι επενδυτές με το βλέμμα στραμένο στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου. Ο Γενικός Δείκτης Τιμων κινείται στις περιοχή των 840 μονάδων.

Κέρδη καταγράφει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εναρμονιζόμενο με το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών και τους επενδυτές να μιλούν για καθαρά τεχνικής φύσεως άνοδο, μετά τις σοβαρές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας. Ενδεικτικός ο χαμηλός τζίρος της στάσης αναμονής που κρατούν οι επενδυτές με το βλέμμα στραμένο στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου. Ο Γενικός Δείκτης Τιμων με άνοδο άνω του 2% κινείται στις περιοχή των 840 μονάδων.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αποδίδουν την άνοδο και στις δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου που έδειξαν πως η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μειώνεται. Ωστόσο, πολλοί εξ αυτών δεν αποκλείουν να πρόκειται για «ωραιοποίηση» των αποτιμήσεων εν όψει της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου την Τετάρτη.

«Είναι καθαρά τεχνικής φύσεως η άνοδος μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας», σχολίασε ο Τάκης Ζαμάνης, trader στην Beta Χρηματιστηριακή. «Όλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει με την πρώτη ψηφοφορία. Όσο πλησιάζουμε προς την τρίτη αναμένεται μια πιο ξεκάθαρη εικόνα» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε την Δευτέρα ότι η χώρα θα έχει σημαντικό χρηματοδοτικό έλλειμμα από τον Μάρτιο, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προκύψει κυβέρνηση που θα συγκρουστεί με τους δανειστές. «Εάν δεν υπάρχει κυβέρνηση για να κλείσει τη διαπραγμάτευση, θα υπάρχει σημαντικό χρηματοδοτικό έλλειμμα. Πολλώ δε μάλλον αν προκύψει κυβέρνηση η οποία επιλέξει τη ρήξη με τους Ευρωπαίους εταίρους μας», ανέφερε ο υπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ναυτεμπορική.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 9,1%.

Στην Ευρώπη ο δείκτης DAX στην Γερμανία ενισχύθηκε στο άνοιγμα κατά μόλις 0,01% και διαμορφώθηκε στις 9.599,82 μονάδες. Με πτώση άρχισαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο δείκτης CAC-40 υποχώρησε κατά 0,35% και διαμορφώθηκε στις 4.094,46 μονάδες. Ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 0,05% και διαμορφώθηκε στις 6.297,68 μονάδες. Ανάλογες τάσεις επικράτησαν κατά την έναρξη της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Με ισχυρή πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο βασικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 1,57% καταγράφοντας απώλειες 272,18 μονάδων για να κλείσει στις 17.099,40 μονάδες.

Πτώση εμφάνισε το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, διαμορφούμενο στο 1,2434 δολάριο ΗΠΑ. Επίσης πτώση εμφανίζει το ευρώ έναντι της Βρετανικής λίρας, κατά -0,2880%, διαμορφούμενο σε 0,7910 στερλίνες.

Έναντι του γιέν, το κοινό νόμισμα σημειώνει πτώση -0,1974% στα 147,2325 γιέν. Τέλος, έναντι του ελβετικού νομίσματος το ευρώ καταγράφει απώλειες στα 1,2012 φράγκα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024